Latvijas sieviešu basketbola izlase XXIX Vasaras olimpiskajās spēlēs Pekinā piektdien, 15.augustā, piedzīvoja trešo zaudējumu četrās spēlēs, ar 73:96 piekāpjoties pasaules čempionēm Austrālijas basketbolistēm.

Latvijas labā 14 punktus guva Ieva Tāre, 13 punktus - Anete Jēkabsone-Žogota, 11 punktus - Liene Jansone, bet 10 punktus - Aija Brumermane. Austrālietēn neapturama bija Lora Džeksone, kura guva 30 punktus.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā. Pateicoties vairākiem precīziem metieniem un arī labai darbībai aizsardzībā, Latvijai izdevās apturēt austrālietes un ik pa laikam arī būt vadībā. Pirmās ceturtdaļas beigās Austrālija ieguva četru punktu pārsvaru, tomēr Gunta Baško ar precīzu tālmetienu pēdējā sekundē samazināja starpību līdz 18:19.

Latvija veiksmīgi iesāka otro ceturtdaļu - pēc Jansones un Baško gūtajiem punktiem Latvija panāca 25:19. Pēc brīža Latvija bija vadībā jau ar 30:23, tomēr austrālietes apliecināja savu meistarību un ar precīziem talmietieniem atguva vadību - 34:31. Tomēr latvietes neļāva austrālietēm pārsvaru palielināt un pēc pirmā puslaika pasaules čempiones bija vadībā tikai ar 41:38.

Atgādinām, ka Latvijas izlase pirmajās divās spēlēs Pekinā ar 57:62 zaudēja Krievijai un ar 57:79 piekāpās arī Baltkrievijai. Savukārt trešajā spēlē Latvijai izdevās tikt pie pirmās uzvaras, dramatiskā cīņā ar 79:78 uzvarot Brazīliju.

Pekinas olimpiskajās spēlēs priekšsacīkstēs Latvija vēl tiksies ar Dienvidkoreju (17.augustā 9:30). Lai savā apakšgrupā iegūtu ceturto vietu un iekļūtu olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, Latvijai pēdējā spēlē ir jāgūst uzvara.

Latvijas izlases sastāvs: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Anda Eibele, Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Gunta Baško, Aija Putniņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!