Foto: F64
Latvijas hokeja līdzjutējiem, kuri plānoja klātienē apmeklēt pasaules čempionātu Slovākijā, radušās pamatīgas problēmas ar biļešu iegādi, skaidroja Latvijas ceļojumu aģentūru, kuras organizē vai plānoja organizēt braucēju grupas, pārstāvji.

Vislielākās problēmas radušās ar biļešu iegādi uz Latvijas izlases pirmo spēli pret Čehiju, jo 1. februārī, kad organizatori sāka tirgot biļetes uz atsevišķiem mačiem, šīs spēles biļetes netika piedāvātas. Lielā interese par šo spēli ir skaidrojama ar to, ka Čehija atrodas tuvu Slovākijai un kaimiņi plāno lielā pulkā atbalstīt savus hokejistus. Tomēr apgalvot, ka visas biļetes ir izpirkuši čehi, arī nevar, jo daudzas Krievijas un Slovākijas tūrisma firmas tās tirgo par ļoti augstu cenu - vidēji 200 eiro par biļeti, lai gan oficiālā cena atkarībā no kategorijas ir 40 un 55 eiro. Zinot, ka uz katru spēli pārdošanā vajadzēja nonākt 7700 biļetēm, tad pie spekulantiem varētu būt nonākuši aptuveni 15 procenti biļešu.

Šo iemeslu dēļ Latvijas izlasi pirmajā spēlē atbalstīs salīdzinoši neliels līdzjutēju pulks, bet biļešu deficīta dēļ daudzi līdzjutēji uz Bratislavu dosies tikai 1. un 2. maijā, lai klātienē atbalstītu Latvijas - Somijas un Latvijas - Dānijas spēlēs. Daudzi Bratislavā būs jau 30. aprīlī, taču, visticamāk, spēli skatīsies fanu teltī pie arēnas vai arī kādā sporta bārā, prognozē "Travel Art" valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa.

Šobrīd tirdzniecībā oficiālajā pasaules čempionāta biļešu izplatītāja www.ticketportal.sk mājas lapā internetā ik pa laikam ir pieejamas biļetes uz Somijas - Latvijas spēli, bet arī spēle Latvija - Dānija jau kļuvusi par deficītu. Līdzjutējiem atliek cerēt, ka biļetes uz šīm spēlēm varēs nopirkt no spekulantiem pie arēnas.

Krūmiņa prognozē, ka kopumā uz Bratislavu, atbalstīt Latvijas hokeja izlasi, varētu doties apmēram 2500 līdzjutēji. Iepriekš interese bija krietni lielāka, taču biļešu problēmu dēļ daudzi atteikušies no sava plāna doties uz čempionātu. Daļa līdzjutēju dosies arī uz otrā posma spēlēm,taču arī šajā gadījumā jāņem vērā, ka varētu rasties problēmas ar biļešu iegādi uz spēli Latvija - Slovākija, ja vien Latvija spēs iekļūt otrajā posmā. Pieteikties braucienam, kura cena ir 280 latu, var "Travel Art".

Ceļojumu aģentūras "Impro" ceļojumu organizators Ivars Bērziņš skaidroja, kamēr aģentūras rīcībā nebūs biļetes uz Latvijas izlases spēlēm, "Impro" braucēju grupas neorganizēs. "Šobrīd biļešu nav un problēma ir pārpircējos un spekulantos. Mums visu laiku tiek teikts, ka biļetes būs, taču ir skaidrs, ka slovāku publika ir apsviedīga un šiverīga un kāds tajā galā grib ļoti nopelnīt," problēmu skaidroja Bērziņš.

"Impro" grupu braucienus uz pasaules čempionātiem hokejā organizējuši desmit gadus. Arī šoreiz savlaicīgi veikta biļešu rezervācija, taču pēc 1. februāra, kad sākta biļešu tirgošana uz atsevišķām spēlēm, nācies konstatēt, ka oficiālie hokeja čempionāta biļešu izptītāji nepilda vienošanos par biļešu pārdošanu.

Bērziņš pieļāva, ka uz Latvijas un Čehijas spēli, uz kuru biļetes tirdzniecībā pēc 1. februāra tā arī nenonāca, melnajā tirgū varētu maksāt vismaz uz pusi dārgāk nekā oficiālā cena, jo izplatītāji cer uz Čehijas līdzjutējiem, kuri būtu gatavi pirkt biļetes arī par nesamērīgu cenu. "Nekad šādas problēmas ar biļetēm nav bijušas, ja nu vienīgi 2004. gadā Čehijā, tāpēc cilvēkos ir radusies nervozitāte - braukt vai nebraukt, jo nav teikts vai biļetes būs nopērkamas uz vietas un cik tās maksās," atzina ceļojumu organizators. "Šajā situācijā, kamēr mēs paši nebūsim "apčamdījuši" biļetes, nevaram organizēt grupas," piebilda Bērziņš, sakot, ka kompānija spekulatīvos darījumos neiesaistīsies.

Nelielu līdzjutēju grupiņu uz Bratislavu vedīs ceļojumu birojs "Express Travel", kura pārstāvis Agris Nipers pastāstīja, ka līdzīgi kā citiem arī viņiem ir problēmas ar biļešu iegādi. "Savai grupai 30 cilvēkiem, kuri uz čempionātu lidos, biļetes esam sagādājuši uz visām Latvijas izlases spēlēm, bet individuālajiem braucējiem, kuri pie mums interesējušies par biļetēm, palīdzēt nevaram," skaidroja Nipers, piebilstot, ka lielākās problēmas bijušas tieši ar Latvijas un Čehijas spēli.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātam sāka gatavoties ceturtdien. Pirms došanās uz Bratislavu tiks aizvadītas astoņas pārbaudes spēles, no kurām pirmās divas 30. martā un 1. aprīlī būs viesos pret Zviedriju. Pēc tam Oļega Znaroka trenētā izlase tiksies ar Somijas ("Arēnā Rīga"), Austrijas (izbraukumā) un Norvēģijas ("Arēnā Rīga") valstsvienībām.

Pasaules čempionāts Bratislavā un Košicē notiks no 28. aprīļa līdz 15. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!