Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlase jaunizveidotā "Euro Hockey Challenge" pirmajā turnīrā, kurā komandas pirms pasaules čempionāta aizvadīja pa sešām spēlēm, ierindojās priekšpēdējā, 11.vietā.

Gatavojoties pasaules čempionātam Slovākijā, pirmajās divās spēlēs EHC spēlēs viesos Latvija ar 1:4 un 4:7 zaudēja Zviedrijai, pēc tam "Arēnā Rīga" ar 0:5 un 3:5 piekāpās arī Somijai, ar 4:5 pēcspēles metienos zaudēja Austrijai un tikai pēdējā spēlē guva uzvaru, ar 3:2 arī "bullīšos" revanšējoties Austrijai.

Latvijai un Austrijai noslēguma kopvērtējumā bija pa trīs punktiem, bet, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu starpībai, Latvijai tika priekšpēdējā vieta, bet austrieši palika pēdējie. Par EHC pirmā turnīra uzvarētajiem kļuva Somijas hokejisti, kuri, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu starpībai, apsteidza Zviedriju. Gan zviedri, gan somi sešās spēlēs izcīnīja pa piecām uzvarām.

Tikmēr EHC turnīrā starp 25 rezultatīvākajiem spēlētājiem iekļuva Gints Meija un Roberts Bukarts. Meija ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm bija devītais, bet Bukarts ar trīs vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm ieņēma 18.vietu. Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva soms Jūso Pūstinens, kurš guva piecus vārtus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

Pirms pasaules hokeja čempionāta Latvijas izlasei paredzētas vēl divas pārbaudes spēles - 25. un 26.aprīlī Latvijas izlase uzņems Norvēģiju.

2011.gada pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 29.aprīlī. Latvijas izlase priekšsacīkstēs D grupā spēlēs pret Čehiju (30.aprīlī), Somiju (2.maijā) un Dāniju (4.maijā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!