Foto: DELFI
Gan Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Georgioss Dikeoulakoss, gan spēlētāja Liene Jansone pēc pārliecinošās uzvaras pārbaudes spēlē pār Lielbritānijas izlasi (74:50) par nākamnedēļ Katovicē startējošo Eiropas čempionātu runā apņēmīgi optimistiskā tonī.

Piektdien bez skatītāju klātbūtnes spēlēs Slovākija - Lielbritānija, sestdien plkst.17 "Arēnā Rīga" Latvijas izlase aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli pret Slovākiju.

"Sestdien spēlē ar Slovākiju jāuzvar, lai nostiprinātu pārliecību, ka droši varam doties uz Poliju. Patiesībā jau esam gatavas. Komandā beidzot atgriezies foršais gars," intervijā Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā saka Latvijas izlases spēlētāja Liene Jansone. "Salīdzinot ar pirmo spēli pret Lielbritāniju, pretinieces bija tādas pašas, bet mēs bijām daudz citādākas. Esam sapratušas, kā jāspēlē uzbrukumā. Vēl būs viena pārbaudes spēle, dažas lietas jāpieslīpē. Galvenais, ka labi darbojamies aizsardzībā."


Arī valstsvienības galvenais treneris Georgs Dikeulaks atzina, ka mačs pret Lielbritāniju izdevās. "Komanda var būt ļoti apmierināta, īpaši par sniegumu pirmajās trijās ceturtdaļās. Joprojām nepievēršu pārāk lielu uzmanību pārbaudes spēļu rezultātiem, tomēr esmu priecīgs par komandas progresu," viņš saka. "Uzbrukums progresējis, bet mūsu komanda sākas no aizsardzības. Tas īpaši izpaudās trešajā ceturtdaļā, kad uzbrukums nebija tik produktīvs, cik pirmajā puslaikā, toties pretiniecēm ļāvām iemest tikai sešus punktus."

Runājot par iespējamām izmaiņām komandas sastāvā pirms Eiropas čempionāta, treneris norādīja, ka Santa Dreimane varētu palikt mājās, bet Zanes Eglītes iekļaušana komandā ir iespējama. "Diemžēl Santa Dreimane vēl nav gatava spēlēt ar pilnu jaudu un man grūti pateikt, vai šai ziņā būs kāds acīmredzams progress dažās dienās, kas palikušas līdz Eiropas čempionātam," saka Dikeulaks. "Toties Zanei Eglītei ir labas izredzes braukt uz Poliju. Jā, viņa nav labākajā formā, taču Zane ir pieredzējusi un gudra spēlētāja, kur spēj kompensēt fiziskās kondīcijas trūkumus."

Eiropas sieviešu basketbola čempionāts, kas notiks Poilijā, sākas 18.jūnijā. Latvijas izlases pirmā spēle būs sestdien pret Grieķijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!