Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ja pirms 10 gadiem hokejisti ar pilnu pašatdevi cīnījās par iekļūšanu valstsvienības kandidātos, tad tagad jālūdzas, lai viņi piekristu spēlēt nacionālajā izlasē, vilšanos par tikumu maiņu pauda Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Kopš hokejistiem ir iespēja labi pelnīt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), viņu interese par spēlēšanu valstsvienībā esot krasi gājusi mazumā. Lipmans uzskata, ka klubiem tomēr būtu jāatgādina spēlētājiem par nepieciešamību spēlēt nacionālajā izlasē, ja hokejistiem šāda iespēja tiek piedāvāta.

"Kad puišiem priekšā liela nauda, interese par spēlēšanu izlasē jau ir pavisam cita," teica Lipmans. "Diemžēl, jo vairāk pelna, jo mazāk izlase prātā," viņš piebilda.

Lipmans sacīja, ka iespēja spēlēt naudīgā klubā hokejistiem nav nokritusi no gaisa, jo ar spēlētājiem ilgus gadus ir strādājuši vietējie treneri, un sportistiem kā Latvijas pilsoņiem tomēr būtu pienākums pret valsti, kurā šādas iespējas viņiem jau bērnībā bija. Arī hokejistiem būtu jāuzņemas daļa atbildības par valsti, norādīja LHF prezidents un piemetināja, ka spēlētāju psiholoģija pēdējos gados ir ļoti mainījusies.

Pēc pasaules čempionāta Lipmans īpaši pateicies valstsvienības jaunajiem hokejistiem, kuru spēlē LHF prezidents saskatījis neviltotu pašatdevi un alkas laukumā izdarīt visu iespējamo. "Tieši viņi [jaunie spēlētāji] tās pēdējās divas spēles iztaisīja," uzsvēra Lipmans.

LHF prezidents pastāstīja, ka jūtas atbildīgs par Latviju, kur viņa senči dzīvo kopš 17.gadsimta un iemācījuši būt pateicīgam valstij, kurā dzīvo. Lipmans atzina, ka demokrātiskā valstī katram ir brīva rīcības izvēle, tomēr Latvijas pilsonim jābūt pienākuma apziņai, ko nevar uzspiest neviens treneris vai valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!