Foto: LETA
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis novēlējis Latvijas sieviešu basketbolistēm veiksmi gaidāmajā Eiropas čempionātā un izteicis cerību mūsu valsts komandu redzēt spēlējam 2012. gada Londonas Olimpiskajās spēlēs, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

"Basketbola komandas spēlētāju līdzdalība krāšņoja Latvijas olimpisko delegāciju Pekinā un ceru, ka satiksimies arī Londonā. Novēlu, lai meitenēm pietiktu apņēmības un veiksmes, lai otro reizi piepildītu olimpisko sapni," LOK prezidents Aldons Vrubļevskis sola turēt īkšķus par sieviešu valstsvienību Eiropas čempionātā, kas sestdien sāksies Polijas pilsētā Katovicē.

Latvijas sieviešu valstsvienība saņēmusi finansiālo atbalstu no programmas "Olimpiskā solidaritāte", lai labāk sagatavotos cīņai par olimpisko ceļazīmi. Viens no galvenajiem posmiem ceļā uz 2012.gada spēlēm būs Eiropas čempionāta finālturnīrs – pirmās vietas ieguvējas iegūs ceļazīmi Londonu, bet vēl četras komandas nākamvasar varēs piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja programmas "Olimpiskā solidaritāte" ietvaros atbalsta tādas nelielo valstu sporta spēļu komandas, kurām ir reālas izredzes kvalificēties Olimpiskajām spēlēm. Piešķirtais finansējums – 100 000 ASV dolāru – izlietojams, lai labāk sagatavotos cīņai par olimpiskajām ceļazīmēm.

Latvijā pirmā "Olimpiskās solidaritātes" atbalstu 2009.gadā izmantoja hokeja izlase, kurai tas palīdzēja izcīnīt ceļazīmi uz 2010. gada Vankūveras ziemas Olimpiskajām spēlēm. Veiksmīgā pieredze Latvijas Olimpiskajai komitejai deva iespēju pieteikties vēl vienai atbalsta programmai vasaras spēlēm un izvēle krita uz sieviešu basketbola valstsvienību, kura piedalījās 2008.gada olimpiskajā turnīrā Pekinā un 2009.gada Eiropas čempionātā izcīnīja 7.vietu. Daļa naudas tika izlietota 2010.gadā, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, bet atlikusī summa likta lietā šogad, gatavojoties finālturnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!