Foto: F64
Latvijas izlases basketboliste Sabīne Niedola pēc uzvaras pār Franciju atzina, ka komanda spējusi saņemties uz atbildīgo spēli, jo "pirms Jāņiem negribas braukt mājās", vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapa internetā.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase svētdien Polijā Eiropas čempionāta otrajā spēlē dramatiskā cīņā ar 59:56 pieveica Eiropas čempionvienību Franciju, saglabājot labas cerības iekļūt otrajā kārtā.

Niedola atzina, ka viņai motivāciju nav devis tas, ka sezonu aizvadījusi Francijā. "Visām meitenēm bija liela motivācija pēc pirmās spēles, kurā zaudējām. Sapratām, ka mums nav atkāpšanās ceļa - jāņem visas komandas, kas nāk priekšā. Citādi būs jābrauc mājās vēl pirms Jāņiem, bet to mēs negribam. Francija tomēr ir liela komanda ar labām spēlētājām un treneriem. Protams, mēs jau neesam sliktākas, bet viņas ir favorītes un tādu komandu uzvarēt ir liels gods."

"Francijai ir labas iekšējās spēlētājas. Mēs nocīnījāmies godam, tomēr viņas ir smagākas, spēcīgākas, atlētiskākas. Izdarījām, ko varējām," piebilda Niedola.


Tikmēr cita Latvijas basketboliste Kristīne Kārkliņa atklāja, ka pretinieces bija labi izpētītas un šo darbu labi paveikuši Latvijas treneri. "Mums taču ir tik labs skautings. Arī spēlei ar Grieķiju tāds bija, bet varbūt izpildījums nesanāca. Šodien gan zinājām, gan izdarījām. Visas bijām uz viena viļņa."

Kārkliņa piebilda, ka uzbrukumā vēl ir problēmas. "Nevaram atrast pareizo ķīmiju. Aizsardzībā tā sāk parādīties un strādā, bet uzbrukums vēl nesanāk. Bet - vairāk nekā Francija iemetām, tad jau viss kārtībā."

Latvijas izlasei izšķirošā priekšsacīkšu spēle ar Horvātiju pirmdien sāksies pulksten 16 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!