Krievijas daiļslidošanas leģenda Jevgenijs Pļuščenko atzina, ka bija pārliecināts par uzvaru izvēlēs programmā XXI Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs.
"Es biju pārliecināts, ka ar šādu slidojumu esmu uzvarējis," saka sportists. "Agrāk sacensībās uzvarēja tie, kas savā slidojumā iekļāva sarežģītus elementus, galvenokārt, četrkāršos lēcienus. Šobrīd vīriešu daiļslidošana pārvēršas par dejām. Tad atsakāmies vēl no trīskāršajiem akseļiem! Jau šobrīd sportisitem, kas neveic lēcienu pareizi, to ieskaita un liek labas atzīmes."

"Saprotu, ka Olimpiāde notiek Ziemeļamerikā un šeit vēlas redzēt vietējos sportistus uz pjedestāla. Daudzi speciālisti var teikt - cik labi, ka pēc triju gadu pārtraukuma ir atgriezies Pļuščenko, kurš iegūst olimpisko sudrabu, tikai Vankūverā es noslidoju daudz labāk," turpina sportists. "Izvēles programmā es jutos ļoti droši un kustības bija labas. Pēc īsās programmas man teica, ka atzīmes bija tik zemas, jo slidoju viens no pirmajiem, bet izvēles programmā startēju beigās - atzīmes tāpat nebija tik augstas kā vajadzēja."

"Lieliski saprotu, ka Pļuščenko ir kā kauliņš kaklā citiem sportistiem," papildina daiļslidotājs. "Tikai man ir skumji, ka manas un Krievijas intereses neviens neatbalsta. Nedomāju, ka jūs domājat, ja es būtu veicis kaskādi no trim lecieniem man nenoņemtu atzīmi par citu elementu? Es mierīgi uztvertu savu zaudējumu, ja būtu nokritis, "norāvis" kādu lēcienu, bet šobrīd?"

Sportists ir pārliecināts, ka šī brīžā tiesāšanas sistēmu vajag mainīt: "Tiesnešiem vajag likt atzīmes par saistošajiem soļiem starp elementiem, par griešanos, bet lēkt arī vajag! Šeit ir vīriešu daiļslidošana, nevis balets uz ledus!"

"Esmu pieņēmis tiesnešu lēmumu, un otrā sudraba medaļa trijās olimpiskajās spēlēs ir labs sasniegums, bet es turpināšu atgādināt vēl un vēl: es neesmu gatavs zaudēt ar labu sniegumu, kurā izpildīju četrkāršos lēcienus," beigās atzīst sportists.

Šajās sacensībās triumfēja ASV sportists Evans Lasičkes, Pļuščenko palika otrais, bet trešajā vietā ierindojās Daisuke Takahaši no Japānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!