Foto: AFP/Scanpix
Kanādas hokeja izlases kapteinis Riks Nešs atzinies, ka ceturtdien šāgada pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē vēloties atmaksāt Krievijas izlasei par zaudējumu 2008. gada pasaules meistarsacīkstēs Kvebekā.

"Es to [spēli] lieliski atceros, kā nopelnīju savu visnepatīkamāko noraidījumu papildlaikā, kas ļāva krieviem gūt uzvaras vārtus. Tādas lietas no atmiņas tik viegli neizdzēst, pat pēc trim garām NHL sezonām," intervijā "Sport Ekspres" saka Nešs. "Un tagad es ļoti vēlos "izrēķināties" ar Krievijas izlasi par tām sāpēm un vilšanos. Jā, mums izdevās krievus uzvarēt Olimpiskajās spēlēs Vankūverā, taču tas bija pavisam cits turnīrs."

Kanādas komandas kapteinis atzinās, ka valstsvienība ir apzināti izvēlējusies spēlēt ceturtdaļfinālā ar Krieviju, nevis Vāciju, un norāda, ka abu šo valstu izlašu spēles ir katra turnīra galvenais notikums.

"Katra Kanādas un Krievijas izlases tikšanās starptautiskajā arēnā pats par sevi ir liels notikums," norāda Nešs. "Krievi ieņēma tikai ceturto vietu savā grupā, bet tās ir tikai viņu pašu problēmas. Kāpēc Kanādai ir jāpieskaņojas kaut kam? Turklāt lielākā daļa mūsu spēlētāju gribēja tikties nevis ar vāciešiem, bet tieši ar Krieviju. Var teikt, speciāli un apzināti gājām uz Krieviju."

Zaudējot pēdējā grupas spēlē zviedriem, kanādieši būtu ierindojušies otrajā vietā grupā un ceturtdaļfinālā tiktos ar ērtāko Vācijas valstsvienību, kuru Zviedrijas izlase trešdien pārliecinoši uzvarēja ar 5:2.

Arī Kanādas izlases rezultatīvākais spēlētājs Džons Tavaress piesauca neveiksmīgo 2008. gada pasaules čempionātu un izteicās, ka šogad komanda darīs visu, lai tas neatkārtotos.

"Mēs esam gatavi sadursmēm ar jebkuru no varenajiem krievu spēlētājiem," norāda hokejists. "Zviedri visu laiku centās izvairīties no cīņas un žēloties par mūsu rupjību. Ceturtdaļfinālā mēs vairs nebūsim tik maigs pretinieks. Apsolām tādu spēli, ka visi kauliņi drebēs!"

Savukārt aizsargs Lūks Šenns uzsver, ka daudziem Kanādas izlases spēlētājiem ir pieredze ar krieviem. "Daudziem mūsu puišiem ir zināma recepte, kā uzvarēt krievus," viņš saka."Es, piemēram, piedalījos slavenajā 2007. gada supersērijā starp Kanādas un Krievijas jauniešu izlasēm. Izgājām uz ledus sešos mačos un katrs no tiem beidzās ar Kanādas uzvaru. Tāpēc priekšnojautas par šo spēli man ir labas."

Jau ziņojām, ka trešdien pirmajās divās ceturtdaļfināla spēlēs uzvarēja Čehijas un Zviedrijas izlases, kas savstarpēji tiksies pusfinālā.

Ceturtdien otrajā ceturtdaļfināla dienā tiksies Kanādas un Krievijas izlase un Somija ar Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!