Foto: Publicitātes foto
2011.gada pasaules čempioni hokejā saņems 220 gramus smagas medaļas, kuras būs pārklātas ar tīru zeltu, paziņojuši turnīra organizatori.

Medaļas būs izgatavotas no misiņa, bet uzvarētājiem tās būs pārklātas ar tīru zeltu, bet otrās vietas ieguvējiem – ar sudrabu. Medaļas vienā pusē divas hokeja nūjas un līksmojoša hokejista siluets veidos S burtu, tādējādi simbolizējot čempionāta rīkotājvalsti Slovākiju.

Visas godalgas būs unikālas, jo tās būs roku darbs un divu identisku medaļu nebūs, uzsver čempionāta rīkotāji. Medaļas būs 70 milimetru diametrā, to biezums būs 30 milimetri, svērs ap 220 gramiem, un tās ir smagākās hokeja čempionāta medaļas pēdējos gados.

"Mans mērķis bija izveidot oriģinālu un interesantu medaļu, kas parāda hokeja garu, kas visus apvieno čempionāta laikā, un tajā dominē arī nacionālā tēma," skaidro medaļu dizaineris Martins Zlejši. "Mani galvenokārt iedvesmoja 2006.gada Turīnas Olimpiādes, 2008.gada Pekinas Olimpiādes un 2010.gada Vankūveras Olimpiādes medaļas, kuras izcēlās ar formu daudzveidību. Protams, Olimpiskajām spēlēm ir daudz lielāks budžets nekā hokeja čempionātam, tomēr domāju, ka mums izdevies izveidot stilīgas un IIHF pasaules čempionātam atbilstošas medaļas."

Savukārt rīcības komitejas priekšsēdētājs Igors Nemečeks norādīja, ka organizētāji izmantojuši IIHF noteikumus un nav taisījuši iepriekšējiem čempionātiem līdzīgas medaļas. "Ticam, ka medaļas būs populāras."

2011.gada pasaules čempionāts Slovākijā risināsies no 29.aprīļa līdz 15.maijam. Latvijas hokejisti priekšsacīkstēs D grupā spēlēs pret Čehiju (30.aprīlī), Somiju (2.maijā) un Dāniju (4.maijā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!