Foto: F64
Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Saulietis pēc pirmdien aizvadītās grūtās spēlēs ar Somiju ir pārliecināts, ka izšķirošajam mačam ar Dāniju, kas notiks trešdien, spēka visiem pietiks, jo komanda ir labā fiziskajā kondīcijā.

TV3 Play

"Noteikti pietiks[spēks]. Fiziski jūtamies labi un to arī var redzēt. Pirmās divas spēles pret Čehiju un Somiju parādīja, ka mēs es gatavi arī cīņai ar Dāniju. Pa televizoru esam skatījušies dāņu spēles. Varēja redzēt, ka pēdējā mačā ar čehiem viņi spēkus īpaši netērēja, jo juta, ka tur ir bez variantiem. Tā izskatās, ka viņi ļoti gatavojas spēlei tieši ar mums, tāpēc jābūt gataviem," par gaidāmo svarīgo cīņu teica uzbrucējs.

Pret Somiju piepildījies tas, kam komanda gatavojusies - pretinieks jau no sākuma izdarījis spiedienu uz Latvijas izlases vārtiem, taču tam visi bija gatavi. "Gaidījām, ka viņi būs aktīvāki nekā čehi. Jau no pirmajām minūtēm gatavojāmies, ka viņi spiedīs. Mums galvenais uzdevums bija netaisīt noraidījumus, un lai gan tādas spēles situācijas radās, visa komanda nospēlēja lieliski - izpildījām visus treneru dotos uzdevumus," spēles taktiskā plāna īstenošana bijis viens no iemesliem, kāpēc izdevies tikt pie pirmā punkta čempionātā.

Somijas izlasei ir laba spēle skaitliskajā vairākumā, taču Latvijas izlases mājas darbs videoanalīzē attaisnojās. "Izslēdzām viņiem daudzas iespējas. Mēs ļoti ilgi sēdējām, analizējām un diskutējām somu spēli. Domāju čaļi vienkārši super nocīnījās," gandarīts bija aktīvais Saulietis.

Arī viņš, līdzīgi citiem Latvijas izlases spēlētājiem piekrita, ka pret somiem bijis grūtāk nekā pret čehiem. "Viņi[somi] ir daudz aktīvāki, jaunāka komanda, tāpēc fiziski labāka, pieraduši šādā manierē spēlēt. Čehi ir mazliet lēnāki, bet šodien bija baigais temps," pretiniekus salīdzināja 23 gadus vecais uzbrucējs, kurš šosezon spēlēja Somijas klubā Hamenlinas HPK.

Tieši šī kluba vārtsargs Tēmu Lasila pirmdien sargāja Somijas izlases vārtus un Saulietim ir labi zināms. Pirms pēcspēles metieniem Saulietis un Armands Bērziņš, kurš arī spēlēja HPK komandā, komandas biedriem atgādināja par vārtsarga vājajiem punktiem, taču tas ne vienmēr noderot. "Teicām jau kā labāk mest, taču tur neko nevar darīt, katrs iet un ir noskaņojies uz to ko viņš darīs. Somi beigās bez variantiem iemeta, bet mums mazliet nepaveicās," uz loterijas pieskaņu hokeja "bullīšos" norādīja uzbrucējs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase PČ otrajā spēlē Somijai zaudēja pēcspēles metienos ar 2:3. Trešdien jātiekas ar Dāniju un šīs cīņas uzvarētāji iekļūs nākošajā kārtā, bet zaudētāji spēlēs par palikšanu Elites divīzijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!