Foto: F64
Slovēnijas hokeja izlase pelnīti uzvarēja Latvijas valstsvienību pasaules čempionāta pirmajā gandarījuma turnīra par palikšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlē, slovēņu komandas spēlētāju teikto citē vietējie mēdiji.

"Spēles sākums bija nervozs, taču šādu maču ievadā nepieciešams darboties uzmanīgi," uzskata aizsargs Alešs Kranjčs. "Nebūtu pareizi, ja mēs no pirmās minūtes mestos uzbrukumos, tad zaudētu negaidītus vārtus un līdz ar to būtu spiesti dzīties pakaļ pretiniekam. Mierīgā spēles ievada rezultātā otrajā trešdaļā jau pilnīgā diktējām laukumā notiekošo. Savu pārsvaru pratām pārvērst rezultātā, līdz pat mača beigām veiksmīgi kontrolējot spēles gaitu."


Savas izlases biedram piekrīt arī pirmās maiņas uzbrucējs Davids Rodmans.

"Spēlēs sākums neizvērsās mums pa prātam, taču lieliski vārtos darbojās Roberts Krištans, neļaujot Latvijas izlasei gūt vārtus. Viņš pirmajā trešdaļā bija mūsu līderis," uzskata Rodmans. "Otrajā trešdaļā jūtami palielinājām spēlēs apgriezienus un sākām spēlēt mūsu spēli. Izmantojām savas iespējas un nosargājām pelnītu uzvaru."

Kā ziņots, ceturtdien notikušajā spēlē Latvija zaudēja slovēņiem ar rezultātu 2:5, nokļūstot soļa attālumā no A divīzijas atstāšanas.

Nākamajos G grupas mačos Latvijas izlase sestdien tiksies ar Baltkrieviju, bet svētdien pretiniekos būs Austrijas valstsvienība. Šo komandu savstarpējā mačā Baltkrievija izcīnīja uzvaru ar rezultātu 7:2.

Divas vājākās gandarījuma turnīra komandas nākamajā sezonā izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Kazahstānas un Itālijas valstsvienības.

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!