Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Somijas hokeja izlasei, kas būs Latvijas otrie pretinieki pasaules čempionātā, pievienojušies pieci Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu spēlētāji, informēja Somijas hokeja asociācija.

Izlases rindas papildinājuši aizsargi Sami Lepisto no Kolumbusas "Blue Jackets" un Ansi Salmela no Ņūdžersijas "Devils", kā arī uzbrucēji Miko Koivu no Minesotas "Wild", Tuomo Rūtu no Karolīnas "Hurricanes" un Jesse Joensū no Ņujorkas "Islanders".

Koivu šosezon aizvadīja teicamu NHL sezonu, jo, būdams Minesotas kluba kapteinis, guva 17 vārtu un atdeva 45 rezultatīvas piespēles, ar 62 punktiem kļūdams par kluba rezultatīvāko spēlētāju.

Visi pieci NHL spēlētāji iekļauti 27 Somijas hokejistu sarakstā, kuri ceturtdien sāks dalību Eirotūres pēdējā posma turnīrā Čehijā. Galvenais treneris Juka Jalonens sastāvā iekļāvis arī deviņus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu spēlētājus - vārtsargu Petri Vehanenu (Kazaņas "Ak Bars"), aizsargus Lassi Kukonenu, Janni Niskalu (abi Magņitogorskas "Metallurg"), uzbrucējus Jarko Imonenu, Niko Kapanenu, Janni Pesonenu (visi Kazaņas "Ak Bars"), Juhamati Āltonenu (Magņitogorskas "Metallurg"), Leo Komarovu (Maskavas "Dinamo") un Jori Lehteru (Jaroslavļas "Lokomotiv").

Latvijas un Somijas izlases Bratislavā spēlēs 2. maijā. Abas komandas aizvadīja arī divas pārbaudes spēles, kad "Arēnā Rīga" Oļega Znaroka trenētā komanda zaudēja ar 0:5 un 3:5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!