Foto: F64
Latvijas hokeja izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs pēc zaudējuma pasaules čempionāta pirmajā spēlē atzina, ka pretinieki un pašreizējie pasaules čempioni čehi pēdējā trešdaļā bija ātrāki, kas arī izšķīra mača likteni, vēsta IIHF.


Atgādinām, ka pasaules čempionāta pirmajā spēlē Latvija divreiz bija vadībā, tomēr beigās ar 2:4 zaudēja pasaules čempionei Čehijai. Tādējādi Latvija turpināja bēdīgo tradīciju un pasaules čempionātu nesāka ar uzvaru.

"Iesākām mēs labi, lai gan pretinieki sākumā bija daudz agresīvāki. Mums iespējas bija pretuzbrukumos. Tā mēs arī guvām pirmos vārtus un tā turpinājām spēlēt," teica Vasiļjevs.

Latvijas izlases kapteinis īpaši izcēla vārtsargu Edgaru Masaļski, kurš ļāva "mums turēties spēlē". "Kad bijām vadībā ar 2:1, mums bija vairākas iespējas: un tad, ja vairāk paveiktos, varējām arī iegūt 3:1 vadību."

"Tomēr jāatzīst, ka viņi bija labāki. Viņi mūs salauza trešajā periodā un viņiem bija ātrākas kājas," piebilda Vasiļjevs.

Tikmēr čehu hokejists Jakubs Voračeks uzskata, ka Latviju iegāzušas pašu kļūdas. "Labi, ka ieguvām trīs punktus. Tā ir nozīmīga uzvara. Katra spēle nebūs viegla. Vienkārši jācīnās un jābūt pacietīgiem, kā šodien, un viss būs kārtībā."

"Pirms spēles teicām, ka jāgaida uz viņu kļūdām, un tad viss būs kārtībā. Tā arī bija. Mums vēl jāizlabo dažas kļūdas aizsardzības zonā un tad viss būs labi," uzskata Voračeks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!