Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Visticamāk, Latvijas hokeja izlasei XXI Ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā nevarēs palīdzēt nesen Nacionālajā hokeja līgā (NHL) debitējušais aizsargs Artūrs Kulda un pēdējā laikā teicamu sniegumu demonstrējušais aizsargs Oļegs Sorokins, informē Latvijas Hokeja federācija.

Kā zināms, Kulda un Sorokins ir iekļauti starp Latvijas izlases rezervistiem un kopā ar valstsvienību trenējas Vankūverā.

Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks galīgo komandas sastāvu bija plānojis paziņot pirmdien, kad arī sacensību direktorātā ir jāiesniedz pieteikums. Tomēr Starptautiskā Olimpiskā komiteja ir norādījusi, ka 2009. gada 29.decembrī bija jānosauc tie 23 spēlētāji, kuri piedalīsies Olimpiskajā turnīrā un spēlētāju maiņa ir iespējama tikai tādā gadījumā, ja kāds no pamatsastāva ir guvis traumu.

Līdzīgs gājiens jau nav izdevies pat IIHF aprindās cienītajai Šveices izlasei, kas 13.februārī vēlējās izslēgt vienu no pamatsastāva spēlētājiem, mēģinot pieteikt citu. Tomēr SOK ir kategoriski noraidījusi viņu prasību, piebilstot, ka arī spēlētāja traumas gadījumā tiks veikta pārbaude SOK ārstu komisijas ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!