Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc uzvaras arī otrajā cīņā pār Norvēģiju atzina, ka brīžiem rupjā pretinieku spēle nav ļāvusi izpildīt mača uzdevumu un īpaši nav priecējusi spēle skaitliskajā vairākumā.

To Znaroks atzina uzreiz pēc uzvaras tiešraidē LTV.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrdien ar 5:3 pieveica Norvēģiju, bet spēle izcēlās ar vairākām rupjībām un mača otrajā daļā ik pa brīdim izcēlās nelieli kautiņi. Arī pēc mačā starp abām komandām valdīja saspringta gaisotne, tikai daži norvēģi atsveicinājās no Latvijas izlases spēlētājiem.


"Šādi momenti neizdaiļo spēli, īpaši jau nedara godu norvēģiem," teica Znaroks, piebilstot, ka saprot Latvijas hokejistu pretreakciju, jo arī pats nevarētu tādos gadījumos būt. Tādējādi nav izdevies izpildīt izvirzītos uzdevumus, jo Latvijas hokejisti brīžiem spēlējuši piesardzīgi, izvairoties no liekiem asumiem un domājot par savu veselību pirms pasaules čempionāta, norādīja Znaroks.

"Šoreiz vairākums nepatika, atšķirībā no vakardienas. Diezgan netīra spēle, tāpēc daudz ko neizdarījām, ko vajadzēja," piebilda Znaroks.

Znaroks pagaidām vēl nenosauca "pēdējo lieko" pirms pasaules čempionāta. Otrdien vakarā treneru korpuss analizēs pēdējās spēles un tad arī izlems, kurš no uzbrucējiem paliks mājās.

Jau ziņots, ka no šobrīd izlases rīcībā esošajiem 26 spēlētājiem uz pasaules čempionātu brauks 25 hokejisti – trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji. Pēdējais "liekais" tiekot meklēts tieši uzbrucēju rindās.

Latvijas hokeja izlase uz pasaules čempionātu dosies ceturtdien rīta pusē.

2011.gada pasaules čempionātā priekšsacīkstēs Latvija spēlēs pret Čehiju (30.aprīlī), Somiju (2.maijā) un Dāniju (4.maijā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!