Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks dalībai 2011.gada pasaules čempionātā, kas piektdien sāksies Slovākijā, pagaidām pieteicis 21 spēlētāju, liecina IIHF publiskotā informācija.

No tiem hokejistiem, kas devušies uz Slovākiju, pagaidām nav pieteikti aizsargs Jānis Andersons, kā arī uzbrucēji Juris Štāls, Ronalds Ķēniņš un Kaspars Saulietis.

Pasaules čempionāta pirmajam posmam komandas drīkst pieteikt 23 spēlētājus, no kuriem trīs ir vārtsargi. Pēc tam pirms otrā posma sacensībām papildus drīkst pieteikt vēl divus spēlētājus, bet katrai spēlei drīkst pieteikt 23 hokejistus.

Šobrīd maksimāli iespējamos 23 spēlētājus pirmajam posmam ir pieteikusi tikai Slovēnija, bet pārējās valstsvienības ir iesniegušas nepilnīgus pieteikumus.

2011.gada pasaules čempionātā, kas Slovākijā risināsies no 29.aprīļa līdz 15.maijam, priekšsacīkstēs D grupā spēlēs pret Čehiju (30.aprīlī), Somiju (2.maijā) un Dāniju (4.maijā).

Latvijas hokeja izlases pieteiktais sastāvs:

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums, Māris Jučers;
Aizsargi: Artūrs Kulda, Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Jēkabs Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks;
Uzbrucēji: Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Mārtiņš Cipulis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Armands Bērziņš, Roberts Bukarts, Gints Meija, Sergejs Pečura.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!