Kāds bijušais Anglijas futbola kluba "Arsenal" spēlētājs pārtraucis savu karjeru un pirms diviem gadiem kļuvis par pārliecinātu islāma ticības radikāli, pievienojoties ekstrēmistiem Sīrijā, vēsta britu masu mediji.

Kādā Krievijas interneta vietnē, kas pauž atbalstu islāma kaujiniekiem Sīrijā, ievietots video ar šī vīrieša aicinājumu pievienoties "kaujai pret Rietumiem". Video aprakstā minēts, ka vīrietis dzimis Portugālē, vēlāk spēlējis "Arsenal" komandā, spēlējis kopā ar tagadējo "Real Madrid" zvaigzni Krištianu Ronaldu.

"Svarīgi ir aizstāvēt savus bērnus no šiem dzīvniekiem, no šiem netīrajiem cilvēkiem. Allāhs saka, ka viņi ir sliktākie radījumi," aicinājumā saka vīrietis.

Vīrieša personība gan netiek atklāta, bet tagad viņš sevi sauc par Abu Isu Al-Andalusi. Video viņš savu seju neatklāj, bet var noprast, ka vīrietim ir ap 30 gadiem. Spēlējot "Arsenal" rindās, vīrietis sapratis, ka "tas nav viņa dzīves veids" un pirms diviem gadiem devies džihādā pret Rietumiem.

"Arsenal" pārstāvji norādījuši, ka video sižetā redzamo vīrieti neatpazīst un klubā nav informācijas par šāda vīrieša iespējamo kādreizējo spēlēšanu Londonā.

Tikmēr britu tabloīds "The Mirror" norāda, ka savulaik liels "Arsenal" fans bija pasaules meklētākais terorists Osama bin Ladens. Pagājušā gadsimta 90.gados bin Ladens bija biežs viesos "Arsenal" mājas spēlēs, bet 1993./1994.gada sezonā bijis klāt gandrīz visās "Arsenal" spēlēs Eirokausos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!