Foto: AFP/Scanpix

Astoņkārtējais olimpiskais čempions Jamaikas sprinteris Useins Bolts neplāno atgriezties vieglatlētikā, Bolts apstiprināja britu raidorganizācijai BBC.

Bolts savu karjeru stadiona skrejceļā beidza 2017.gadā, 31 gada vecumā atsaucoties uz augšstilba muskuļa savainojuma, viens no kuriem patraucēja viņa centieniem atvadu sacensībās pasaules čempionātos 2017.gadā Londonā tikt augstāk par trešo vietu 100 metru distancē.

2018.gada augustā Bolts sāka trenēties kopā ar Austrālijas futbola klubu Gosfordas "Central Coast Mariners". Viņš guva divus vārtus draudzības spēlē, pirms viņam tika piedāvāts līgums, ko daļēji bija ar mieru finansēt A līga.

Tomēr novembrī viņš atstāja "jūrniekus" un pēc diviem mēnešiem paziņoja, ka beidz nodarboties ar jebkādu sporta veidu. Doma par atgriešanos skrejceļā Boltam radās 2019.gadā pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Viņa treneris Glens Milss mudināja Boltu pretoties šādam kārdinājumam, liedzot pasaulei vēl vienu iespēju redzēt leģendāro sprinteri olimpiskajās spēlēs.

Jautāts, vai viņš 35 gadu vecumā nedomā par atgriešanos, Bolts BBC sporta žurnālistam teica, ka "ir par vēlu. Ja es gribētu atgriezties, tam būtu jānotiek šajās olimpiskajās spēlēs."

"Kad teicu savam trenerim, ka beidzu skriet, viņš man lika apsēsties un sacīja: "Kad tu paziņosi par karjeras beigām, tas būs cauri. Es nepiedalos nekādās atgriešanās tūrēs. Tāpēc pārliecinies, ka tiešām esi gatavs beigt sportot," stāsta viena no Jamaikas atpazīstākamajām figūrām sportā.

"Atceros, ka es devos pie viņa 2019.gadā un teicu: "Ko tu domā par atgriešanos olimpiskajās spēlēs?" Viņš paskatījās uz mani un teica: "Pat nesāc,"" atceras sportists.

"Tātad, ja tas nav mans treneris, es to nedarīšu, jo es ticu viņam, un, ja viņš saka nē, tas ir nē. Tomēr tāda kāre man radās," atklāj Bolts.

Bolts aizgāja no sprinta kā pasaules rekordists 100 un 200 metru distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē. Viņa kontā ir astoņas zelta medaļas olimpiskajās spēlēs un 11 pasaules čempiona tituli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!