Foto: AP/Scanpix/LETA

Slavenais jamaikiešu vieglatlēts Useins Bolts centīgi gatavojas savai debijai futbolā, un pirmajā spēlē apņēmies laukumā izturēt vismaz 20 minūtes, ziņo aģentūra "Reuters".

Bolta "pirmizrāde" gaidāma 31. augustā, kad Austrālijas futbola klubs "Central Coast Mariners" aizvadīs pārbaudes spēli ar "Central Coast Select" vienību.

"Protams, nervozēšu, jo šī spēle nebūs līdzīga tiem labdarības mačiem, kuros esmu piedalījies," atzīst Bolts. "Man šķiet, ka es daudz kļūdīšos, bet pēc spēles varēšu būt lepns par sevi. Jā, man nepietiek fiziskās sagatavotības un ātruma. Plānoju laukumā būs 15-20 minūtes no spēles laika."

Šovasar 32 gadus vecais Bolts parakstīja līgumu ar "Mariners" par trenēšanos kopā ar komandu astoņu nedēļu garumā. Ja bijušais vieglatlēts izrādīsies pietiekami cerīgs kā futbolists, klubs ar viņu varētu parakstīt jau spēlētāja līgumu.

Kā zināms, pēc vieglatlētikas karjeras beigām pērn Bolts neslēpa, ka vēlas izmēģināt spēkus futbolā un kopš tā laika aktīvi aizvadījis treniņus dažādās komandās, ieskaitot Vācijas bundeslīgas klubu Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!