Foto: SWNS/Scanpix/LETA
Britu mikrogravieris Greiems Šorts ir iegravējis Anglijas izlases uzbrucēja Harija Keina mini portretus sešās piecu mārciņu banknotēs, kuru vērtība ar to pieaugusi tūkstoškārt, vēsta BBC.

Šorts iegravējis Keina attēlu banknotes virsmā, izmantojot ļoti smalkas adatas. "Izrotātā" naudas vienība turklāt paliek legāls maksāšanas līdzeklis.

Pirmo banknoti Šorta laida apgrozībā Mertīrtīdfilā, kas atrodas netālu no viņa tēva dzimtās pilsētas Dovlas. Interesanti, ka veikala īpašnieks Keina portretu nav pamanījis un banknote jau nonākusi pie nākamā īpašnieka. Vēl vienu banknoti mākslinieks izdevis Vestmidlandā, trešo – Edinburgā, "Elephant House", kur raksījusi Harija Potera autore JK Roulinga. Ceturto piecu mārciņu naudas zīmi ar Keina portretu Šorst gatavojas atstāt Ziemeļīrijā, bet divas atlikušās viņš uzdāvinājis Anglijas Futbola savienībai un Totenhemas "Hotspur".

Iepriekš Greiems Šorts iegravēja rakstnieces Džeinas Ostinas portretu uz jaunās piecu mārciņu banknotes un tā vērtība pieauga līdz 50 000 mārciņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!