Foto: LETA

Kazahstānas futbola klubs Karagandas "Šahtjor" pirms UEFA Čempionu līgas spēles turpinājis tradīciju un īpašā rituālā upurējis aitu, vēsta ārvalstu masu mediji.

"Šahtjor" otrdienas vakarā Čempionu līgas "play off" pirmajā spēlē savā laukumā uzņems Glāzgovas "Celtic", un komanda tic, ka rituāls palīdzēs vienībai gūt uzvaru. Aitas upurēšanas rituāls veikts gaidāmās spēles mājvietā, klātesot visiem komandas spēlētājiem un vadībai.

"Šī ir jau "play off" kārta, un mēs nolēmām nelauzt tradīciju. Mums tas ir svarīgi, bet negribētu izplūst detaļās," teica "Šahtjor" boss Viktors Kumjakovs.

"Šahtjor" savu spēli neaizvadīs ierastajā mājvietā, bet gan Astanā. Kumjakovs cer, ka Astanas stadions pulcēs vēl vairāk līdzjutēju, jo Karagandas komanda jau kļuvusi par visas valsts mīluli un izjūt spēcīgu fanu atbalstu.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas iepriekšējās kārtās "Šahtjor" no dalības izslēdza spēcīgo Borisovas BATE un "Skenderbeu" no Albānijas. "Šahtjor" un "Celtic" dueļa uzvarētājs divu spēļu summā nodrošinās sev vietu Čempionu līgas grupu turnīrā. Līdz šim nevienai Kazahstānas komandai nav izdevies aizcīnīties tik tālu Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!