Foto: Reuters/Scanpix

Madrides futbola kluba "Atletico" atbalstītājs Hosē Antonio Kampons ir vērsies Spānijas tiesā ar prasību pret Eiropas Futbola federāciju savienību (UEFA) un pagājušās sezonas Čempionu līgas finālmača tiesnesi Marku Klatenburgu, pieprasot naudas kompensāciju par viņa komandas zaudējumu, vēsta ārzemju mediji.

Kampons no UEFA pieprasa 1660 eiro, jo brīdī, kad Madrides "Real" aizsargs Serhio Ramoss guva vārtus, esot bijis aizmugures stāvoklis, un tos nevajadzēja ieskaitīt. Līdzjutējs vēlas atgūt par biļeti samaksātos 160 eiro un vēl 1500 eiro kā morālo kompensāciju.

"Šie vārti ietekmēja spēli, radot izdevīgāku situāciju vienai no komandām," līdzjutēja advokātu Karlosu Mendesu citē izdevums AS. "Ja jūs ejat uz kino, un nav skaņas, jūs atgūstat par biļeti samaksāto naudu. Te ir tieši tas pats… Ir normas, un tās tika pārkāptas. Tieši tāpēc mēs iesūdzējām tiesā darba devēju - UEFA - un darba ņēmēju - Klatenburgu."

"Summa, ko mēs prasām, ir saprātīga," piebilst advokāts. "Ja mūsu prasība tiks apmierināta, tā tiks atzīta Eiropas līmenī, un ikviens skatītājs, kurš būs saskāries ar līdzīgu situāciju, varēs iesniegt prasību."

Madrides "Atletico" esot lietas kursā par šo prasību, taču norobežojas no tās, paskaidroja Mendess.

Kā zināms, pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā bija divu Madrides komandu derbijs, kurā soda sitienu sērijā uzvarēja "Real". Spēle, kas notika Milānas "San Siro" stadionā, pamatlaikā noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, bet soda sitienu sērijā veiksmīgāki bija "Real". Ramoss atklāja šīs spēles rezultātu, 16. minūtē gūstot vārtus, bet 80. minūtē Janiks Karasko rezultātu izlīdzināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!