Foto: RIA Novosti/Scanpix
Joprojām turpinās likstas ar 2014.gada Soču olimpisko spēļu lāpu. Šoreiz lāpai bijušas problēmas ar gāzes sistēmu un tā uzliesmoja 13 gadus vecas lāpas nesējas rokās, vēsta krievu mediji.

Skolniece guva vieglus apdegumus, taču, neraugoties uz to, viņa veica distanci un nodeva lāpu stafetes nākamajam dalībniekam. Pēc skrējiena mediķi viņai sniedza palīdzību.

Pēc incidenta Olimpiādes organizatori paziņoja, ka lāpai bijušas problēmas ar gāzes sistēmu, tāpēc tā tik pēkšņi uzliesmojusi. "Mēs apzināmies problēmas. Ir notikuši divi incidenti ar lāpu negaidītu uzliesmošanu. Šobrīd speciālisti cenšas šo problēmu novērst," teica olimpisko spēļu organizatoru pārstāvis.

Pirmo reizi ķibele ar olimpisko uguni notika vēl 6.oktobrī Kremļa sienās, kad, skrienot cauri vārtiem, uguns neizturēja caurvēju un nodzisa. Lāpu pēc mirkļa ar šķiltavām aizdedzināja kāds no drošības dienesta darbiniekiem. Nākamo reizi lāpa nodzisa netālu no Kremļa, bet lielāks kuriozs notika citā vietā Maskavā netālu no kinostudijas "Mosfiļm" - pēc kārtējās uguns nodzišanas lāpnesis turpināja skriet un pat nepamanīja to, tikai pēc mirkļa aptverot notikušo. Vēlāk lāpa esot nodzisusi netālu no kinostudijas "Mosfiļm" un to nofotografējis žurnāla "7 dņej" žurnālists, kurš konstatējis, ka tā esot jau ceturtā reize.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!