Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš savulaik devies laukumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" rindās dienu pēc elkoņa operācijas, raidījumā "eXi ciemos" atminas kluba ārsts Āris Aivars.

Ilggadējais vienības ārsts, taujāts par Ozoliņu, atcerējās gadījumu, kad aizsargam dienu iepriekš elkoņa bursīta dēļ bijusi veikta operācija, bet jau nākamajā dienā viņš ieradies uz KHL maču.

"Es saku: "Sandža, tev taču vakar tika uztaisīta operācija. Tu nespēlēsi." Viņš saka: "Ko tu te muldi? Es spēlēšu. Tu mani nemācīsi,"" atceras Aivars.

Abi devušies pie komandas galvenā trenera Jūliusa Šuplera, kurš "Dinamo" vadīja tā pirmajos gados.

""Trener, Ozoliņš šodien nevar spēlēt tāpēc, ka viņam vakar tika uztaisīta operācija"," teicis Aivars. "Ozoliņš teica: "Tā nav jūsu darīšana. Es spēlēšu!" Aizgāja, saģērbās un nospēlēja. Pēc spēles atnāk: "Oj, dok, apskaties man to elkoni." Visas šuves bija uz pusēm, plika gaļa nāca ārā, teiksim tā. Tāpēc es saku – viņš bija vecis."

Elkoņa savainojums Ozoliņu nomāca 2009./2010. gada KHL sezonas oktobrī, bet ilgāku laika periodu viņš izlaida vien no 23. novembrim līdz 22. decembrim.

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un Sportacentrs.com veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienas vakaru, pulksten 21.15 skatāms Sportacentrs.com TV kanālā, kā arī pēcāk pieejams portālā Sportacentrs.com. Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

"eXi ciemos" ir raidījuma vasaras speciālizlaidums, kurā Celmiņš piecās epizodēs kopā ar bijušajiem sportistiem Kristapu Valteru, Edgaru Lūsiņu vai Juriju Žigajevu dosies ciemos pie kāda no "eXu" draugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!