Trešdien Rīgas dome lēma atvēlēt Latvijas Futbola federācijai (LFF) zemesgabalu Lucavsalā, lai tur nākotnē taptu futbola stadions. Pirms lēmuma pie rātsnama bija sanākuši piketētāji, kuriem bija vairākas citas idejas, kur šo būvi celt un kam to izmantot.

Jau ziņots, ka Rīgas dome trešdien atbalstīja 10,5 hektāru liela zemesgabala piešķiršanu bezatlīdzības lietošanā LFF. Zeme lietošanā tiek nodota uz pieciem gadiem, kuru laikā LFF jāizstrādā stadiona būvniecības dokumentācija, bet pašvaldībai pēc tam būs jālemj par turpmāko rīcību ar šo zemi, piemēram, to atsavinot par labu federācijai.

Tomēr projekts raisījis diskusiju, jo šobrīd ir daudz neskaidrību par projekta iespējamo realizāciju, galvenokārt nav zināmas kopējās izmaksas un finansējuma avots.

Kā ziņots, 2022. gadā LFF vērsās pašvaldībā ar lūgumu atrast zemesgabalu līdz desmit hektāriem nacionālā futbola stadiona vajadzībām. Rīgas dome piedāvāja deviņus zemesgabalus piecās teritorijās – Jugla, Ziepniekkalns, Spilve, Rumbula un Lucavsala.

Salīdzinot tos, zeme Lucavsalā tika atzīta par piemērotāko.

Kā zināms, šis ir LFF otrais piegājiens stadiona būvniecībā sadarboties ar Rīgas Domi. LFF prezidenta Gunta Indriksona un Rīgas mēra Nila Ušakova (S) laikā izgāzās Barona ielas stadiona plāns. 2012. gadā 2012. gadā Rīgas dome piešķīra LFF kādreizējo LU stadionu Krišjāņa Barona ielā lietošanā uz desmit gadiem, tomēr paredzētajā termiņā līdz 2014. gada maija beigām stadions netika uzcelts. Izgāzās arī LFF nākamais piegājiens šajā pašā vietā būvēt stadionu, kuram bija jau mainījies ārējais izskats, nekā paredzēja sākotnējais projekts. Otrajā piegājienā stadions bija jāuzceļ līdz 2017. gada maijam, objektā pat tika ievesta tehnika, bet reāli darbi tā arī nesākās. Tagad Barona ielas stadiona vietā ir rīdzinieku iecienīts sporta un aktīvās atpūtas komplekss, kas funkcionē jau daudzus gadus, bet jauna futbola stadiona kā nav, tā nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!