Foto: stock.xchng
Bijušā Serbijas augstākās līgas futbola kluba Čačakas "Borac" spēlētāji neizmaksātu algu dēļ pieteikuši bada streiku, ziņo aģentūra "Reuters".

Streikā piedalās apmēram 25 spēlētāji no izjukušā Serbijas augstākās līgas futbola kluba "Borac", kura īpašnieki nopirka citu vietējo vienību "Provo" un pārsauca to par "Borac 1926".

Komandas īpašnieki gan izvairījušies izmaksāt algas iepriekšējās vienības spēlētājiem. Bijušajam "Borac" spēlētājam Milošam Markovičam, kurš klubu pameta 2018. gadā, izmaksātas vien trīs no 18 mēnešalgām, apgalvo spēlētājs.

Serbijas futbolistu arodbiedrības prezidents Mirko Poledica pavēstījis, ka spēlētāji streiku ietur kopš pirmdienas, kā arī nakti pavadījuši pie pilsētas domes ēkas, ziņo Serbijas mediji.

"Ja valdība nekautrējas šādi izturēties pret sportistiem, tad mēs nekautrējamies ieturēt streiku," bilda Poledica.

Starptautiskā profesionālo futbolistu federācija (FIFPRO) atzinusi, ka šis nav vienīgais šāda rakstura gadījums Serbijā, lai gan Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) noteikumi paredz klubu pēctečiem atbildību par "vecās" komandas parādiem. FIFPRO uzsver, ka "Borac" vienība pēc izkrišanas no augstākās Serbijas līgas izjukusi finansiālu grūtību dēļ.

""Borac 1926" spēlē tajā pašā stadionā, kur "Borac", to trenē tas pats treneris un tie paši cilvēki sēž valdē, bet klubs atsakās samaksāt bijušajiem vienības spēlētājiem," savā paziņojumā skaidro FIFPRO.

Viens no Serbijas vadošajiem valstsvienības futbolistiem Nemaņa Matičs pievienojies organizācijas nostājai, paužot atbalstu "Borac" spēlētājiem.

"Borac 1926" vadība gan nav atsaukusies uz "Reuters" lūgumiem komentēt situāciju.

Futbola klubs "Borac" vietējā čempionātā 2008. gadā finišēja ceturtajā vietā, kas tam ļāva sezonu vēlāk debitēt Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Kausā. Pēdējo reizi no Serbijas superlīgas komanda izkrita 2018. gadā, bet 2019. gada vasarā pēc sezonas Serbijas 1. līgā tā parādu dēļ tika izslēgta no čempionāta. Vienības pēctecis "Borac 1926" spēlē Serbijas trešajā augstākajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!