Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ja kāds ir gatavs maksāt četrus miljonus par jau lietotiem sporta apaviem, tad tiem ir jābūt īpašiem. Pēc Lieldienām prestižā izsoļu nama "Sotheby's" mājaslapā noslēgsies izsole, kurā par 2-4 miljoniem ASV dolāru kāds iegādāsies leģendārā basketbolista Maikla Džordana apavu pāri.

2021. gadā "Sotheby's" par 1,472 miljoniem ASV dolāru pārdeva tā paša Džordana spēles apavus, un tas ir sporta apavu rekords. Rekords, kuram atlicis dzīvot nepilnu nedēļu, jo izsolē izliktas "Nike Air Jordan 13s" kedas, kuras bija Džordanam kājās 1998. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālā Čikāgas "Bulls" rindās. 1997./1998. gada sezona šobrīd jau plašāk zināma kā "The Last Dance" jeb "Pēdējā deja" "buļļu" izpildījumā.

Izsolē nonākušais apavu pāris ir unikāls ne tikai Džordana sasniegumu dēļ, bet arī tāpēc, ka šie "Nike Air Jordan" apavi tiek uzskatīti par klasiku – iespējams, visu laiku populārākais un izcilākais sporta apavu dizains. "Tas patiks ne tikai tā saucamajiem "sneakerheads", bet arī kādreiz valkāto apavu kolekcionāriem," sarunā ar BBC saka "Sothenby's" ielas apģērbu un moderno kolekcionējamo preču speciālists Brēms Vahters.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!