Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa oktobrī skatīs divas civillietas, kurās prasīts likvidēt biedrību "Pirkstu cīņas federācija", liecina tiesu sistēmas publiskajā datu bāzē pieejamā informācija.

Šī gada aprīļa sākumā tiesā vērsās Latvijas Republikas prokuratūra, lūdzot likvidēt šo biedrību. Jūlijā ar līdzīgu prasību tiesā vērsās Valsts Ieņēmumu dienests. Tagad ar nedēļas intervālu abas lietas mutvārdu procesā skatīs Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa.

Pirkstu cīņas federācija Biedrību un nodibinājumu reģistrā ierakstīta 2019. gada 22. jūlijā, bet jau pēc nepilna gada divas valsts iestādes vēlas tās likvidāciju.

"Lursoft" datu bāzē pieejamā publiskā informācija liecina, ka biedrības valdē ir trīs personas - Jevgēnijs Borisovs, Edgars Zubakins un Igors Zubakins. "Organizēt un radīt apstākļus pirkstu cīņas sporta attīstībai Latvijā. Panākt Federācijas biedru vienotību jautājumos, kuru tai Federācijas biedri ir uzticējuši. Veicināt mācību-treniņu darbu, koordinējot, atbalstot un organizējot pirkstu cīņas sporta veidu sacensības Latvijā. Sagatavot dalībniekus pirkstu cīņas sportā un nodrošināt to piedalīšanos dažāda mēroga sacensībās Latvijā un ārzemēs. Pārstāvēt Latviju Eiropas un Pasaules pirkstu cīņas attiecīgajās sporta organizācijās," par saviem darbības mērķiem norādījusi "Pirkstu cīņas federācija".

Pirkstu cīņas ir ļoti populāras Bavārijā, kā arī Skandināvijā un Somijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!