Latvijas florbola čempionātā nedēļa nogalē spēles laikā ar rupjību izcēlās "Bauskas" komandas spēlētājs Artūrs Dulbe, kurš iesita mača tiesnesim Atim Jankovskim. Visticamāk, "Bauskas" florbolistam tagad tiks piešķirta ilgstoša diskvalifikācija.

Incidents notika spēlē starp "Bauskas" un "FBK Valmiera" komandām. Pēdējās trešdaļas sestajā minūtē vidzemnieki bija vadībā ar 5:1, bet "Bauskas" florbolisti devās pretuzbrukumā. "FBK Valmiera" spēlētājs Arturs Bračka centās kavēt Dulbi, kurš ar vēzienu izsita pretiniekam nūju no rokām. Starp abiem florbolistiem sākās grūstīšanās, ko centās izšķirt Jankovskis. Tajā brīdī Dulbe jau bija atvēzējies, bet sitiens ar dūri trāpīja Jankovskim pa aci.

Spēle tika apturēta uz vairāk nekā 10 minūtēm, kamēr Jankovskim sniedza medicīnisko palīdzību. Tiesnesim uzliktas vairākas šuves, bet Dulbe saņēma noraidījumu līdz spēles beigām.

Interesanti, ka Jankovskis ne pirmo reizi cieš no florbolistu agresijas. 2018. gada martā izslēgšanas turnīra spēlē starp "Impar Limbaži" un "Irlava/Avant" notika incidents. Vienā no epizodēm "Impar Limbaži" spēlētājs Marks Višņakovs bija dusmīgs par viņam parādīto sarkano kartīti un iemeta Jankovskim ar nūju. Višņakovs par šo incidentu saņēma diskvalifikāciju uz vairāk nekā pusotru gadu – līdz 2019. gada nogalei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!