Ilggadējā Latvijas futbola flagmanī "Skonto" asumi pārauguši vairākās teju neiedomājamās situācijās, kuras sporta sarunu šovā "eXi" atstāstīja bijušais Rīgas kluba un Latvijas futbola izlases aizsargs Renārs Rode.

Aizsargs, kurš "Skonto" rindas pārstāvēja no 2010. līdz 2013. gadam, kā arī 2015. gada virslīgas sezonā, savas karjeras laikā rīdzinieku vienībā pieredzējis vairākas amizantas situācijas. Kautiņu starp diviem ārzemju futbolistiem izlēmis iemūžināt, nevis izšķirt, sportists no Dagestānas, bet Gruzijas futbolists kādu konfliktu centies atrisināt ar naža palīdzību.

Rode arī atminās, ka viens no "Skonto" treneriem – uzsverot, ka tas nebija Aleksandrs Starkovs – gandrīz sakāvies ar savas vienības spēlētāju.

"Sezonas beigas, nav emociju, arī nemaksāja [algas]," stāsta Rode. "Domājām, ka treniņā jāuzspēlē futboliņš emocijām, tikai dažas spēles bija palikušas. Treneris saka: "Nē, nekāds futbols, skrienam pa apli." Visi izbesījušies, un beigās viens spēlētājs nomurmina skaļāk "atkal šis". Treneris viņu rupji pasūtīja trīs mājas tālāk. Spēlētājam arī aizgāja ciet, pats pasūtīja treneri."

Briestošo kautiņu starp futbolistu un treneri izšķīris "Skonto" kluba vārtsargs, kurš iestājies abu naidnieku ceļā, atceras Rode.

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienas vakaru, pulksten 21.15 skatāms "Sportacentrs.com TV" kanālā, kā arī pēcāk pieejams portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu. "eXi" otrās sezonas sastāvs: bijušais Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis, bijušais basketbolists Kaspars Kambala un futbolists ar raibu spēlētāja karjeru – Renārs Rode.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!