Sporta sarunu šova "eXi" jaunākajā epizodē viena no diskusijas tēmām bija par spēlētāju un treneru attiecībām. Oļegs Sorokins, Jānis Blūms un Kaspars Gorkšs dalījās savā pieredzē par situācijām, kad ar treneriem jāpārrunā viņu loma, spēles plāns un citas nianses.

Blūms atzina, ka tiklīdz viņš klubu līmenī bija pierādījis savu statusu, viņš diezgan brīvi varējis sarunāties ar treneriem. Turklāt arī treneris nācis pie viņa pakonsultēties. "Pēc zaudējumiem ir grūtāk runāt, bet pēc uzvarām treneris nāk pajokot, varam aiziet iedzert kafiju vai uz restorānu," stāstīja Blūms. "Man patīk ar treneri komunicēt, ja man ir kāda ideja. Profesionāls treneris arī uzklausīs."

Gorkšs stāstīja, ka viņš nav gājis pie trenera, lai viņam kaut ko mācītu. Viņš ir stāstījis, ka grib spēlēt vairāk, kā apspriedis kādus konkrētus spēles elementus. "Var parunāt par standartsituācijām, es varu uzrunāt treneri par to, ka kaut kas nestrādā, vai arī diskutēt par kaut kādu aizsardzības izkārtojumu. Teikt, ka mums ir jāmaina taktika, es nevarētu atļauties," norādīja Gorkšs.

Neviens no trijiem sarunu šova dalībniekiem nav apzināti spēlējuši slikti, lai tiktu vaļā no trenera.

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienu skatāms "TV4" kanālā, bet pēcāk arī portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti (ceturtajā sezonā tie ir Kaspars Gorkšs, Jānis Blūms un Oļegs Sorokins) apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!