Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē noticis kāds ļoti neparasts atgadījums, kad Toronto "Maple Leafs" spēlētāji mazākumā nospēlēja septiņas minūtes, kas bija par divām minūtēm ilgāk nekā vajadzēja.

Vienā no mača epizodēm "Maple Leafs" spēlētājs Romāns Polaks nopelnīja noraidījumu līdz spēles beigām, bet Toronto komandai piecas minūtes bija jāpavada mazākumā.

Šādās situācijās NHL noteikumi pieļauj to, ka mazākumā spēlējošajai komandai uzreiz nav jānosūta spēlētājs uz noraidīto soliņa. Tas trenerim dod papildus iespējas izmantot spēlētājus, lai spēlētu četratā pret pieciem. Neilgi pirms mazākuma beigām, komandas treneris, kad spēle ir apturēta, var nosūtīt spēlētāju uz noraidīto soliņu, no kurienes viņš varēs iesaistīties spēle, kad mazākums būs noslēdzies.

Tomēr šoreiz tas viss izvērtās amizanti. "Maple Leafs" treneris Maiks Bebkoks izmantoja iespēju uzreiz nenosūtīt spēlētāju uz noraidīto soliņu, taču nākamās septiņas minūtes spēle ritēja bez pārtraukumiem. Līdz ar to Toronto komanda nevarēja nosūtīt spēlētāju uz noraidīto soliņu, tāpēc tai nācās spēlēt mazākumā līdz brīdim, kad spēle tiks apturēta. NHL noteikumi šādās situācijās nepieļauj iespēju piektajām spēlētājam iesaistīties spēlē no rezervistu soliņa.

Pats Bebkoks uzņēmās atbildību par šo kuriozo situāciju un solīja, ka tas nekad vairs neatkārtosies. Toronto "Maple Leafs" izbraukumā ar 5:2 pieveica Kolumbusas "Blue Jackets"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!