Senegālas futbola izlases līdzjutēji otrdien Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra Āfrikas zonas "play-off" mačā lika lietā visus paņēmienus, lai sekmētu savas komandas iekļūšanu finālturnīrā.

Jau vēstīts, ka Senegāla un Ēģiptes izlases duelī divu spēļu summā tika fiksēts neizšķirts 1:1, tāpēc vajadzēja spēlēt pagarinājumu, bet vēlāk arī izpildīt pēcspēles sitienu sēriju.

Ēģiptes izlases līderis Salāhs savu sitienu izpildīja, kad "pendelēs" rezultāts bija 1:2. Kad viņš gatavojās savam sitienam, Senegālas izlases līdzjutēji viņu mēģināja apžilbināt ar zaļiem lāzeru gaismas stariem. Iespējams, tas veicināja Salāha neprecīzo sitienu, kas palīdzēja Sadio Manē ievest Senegālu finālturnīrā.

FIFA ētikas kodekss vēsta, ka nacionālās futbola federācijas ir atbildīgas par savu līdzjutēju uzvedību. Starp neatļautajām darbībām tiek minēts lāzeru gaismas staru vai līdzīgu elektronisko ierīču izmantošanas. Visticamāk, Senegālas Futbola federācijai būs sods par nolaidību disciplināro jautājumu neievērošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!