Vienīgais Latvijas profesonālais skeitbordists Madars Apse apvienojis spēkus ar spāņu BMX zvaigzni Koredžu Adamsu, kopā radot aizraujošu video, ziņo sportista pārstāvji.

Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos tapušā video idejas pamatā ir došanās uz kopīgām pusdienām, procesā veicot lērumu iespaidīgu triku, kā arī izvairoties no neatlaidīga apsarga.

Projekts, kura filmēšana aizņēmusi 12 stundas, tapis parasti cilvēku pārpildītajā Dubaijas Starptautiskajā finanšu centrā (DITC), tomēr, par godu abu starptautiski atzīto sportistu iecerei, tas uz veselu dienu tika slēgts apmeklētājiem.

"Skeitot tur bija vienreizēji," stāsta Apse. "Filmēšana mums aizņēma veselu dienu, līdz pat saulrietam, tomēr, godīgi sakot, būtu noderējusi vēl viena diena."

"Apsargs arī bija lielisks – viņš iejutās Terminatora tipa lomā, kurš dzenas mums pakaļ," iespaidos dalās sportists. Jāatzīmē, ka ikdienā DIFC ir aizliegts skeitot vai braukt ar riteņiem, tādēļ jebkurā citā dienā video redzamais scenārijs būtu realitāte.

Apse pieļauj, ka sadarbība ar Adamsu, kuru Latvijas sporta līdzjutēji pirms pāris gadiem Rīgā redzēja piedaloties "Simple Summer Session" sacensībās, varētu būt pirmā reize, kad viena projekta ietvaros redzami gan skeitborda, gan BMX triki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!