Foto: AFP/Scanpix
Slavenais Ronijs O'Salivans trešdien pasaules čempionāta snūkerā pirmās kārtas mača daļu aizvadīja bez apaviem, spēlējot zeķēs.

Turnīra pirmajā cīņā pieckārtējais čempions O'Salivans ar 10-3 pārliecinoši uzveica debitantu Kreigu Stedmenu.

Kad O'Salivans bija vadībā ar 7-2, anglis novilka apavus, uzsverot, ka tie ir neērti. Kādu laiku O'Salivans spēlēja tikai zeķēs, līdz turnīra direktors Maiks Genlijs viņam aizdeva savas kurpes.

Spēlētājs varēja saņemt 250 mārciņu (350 eiro) lielu naudas sodu par Pasaules Profesionālās biljarda un snūkera asociācijas pieņemtā apģērba neievērošanu, taču O'Salivanu tas neuztrauca.

"Man nav ģērbšanās stila izjūtas," spēlētājs atklāja britu raidorganizācijai BBC. "Savu apavu pāri nēsāju jau pēdējos desmit gadus. Nevēlējos no tā atbrīvoties, taču atstāju kurpes viesnīcā un pazaudēju tās."

"Nolēmu nopirkt jaunas kurpes, taču iegādājos nepareizo pāri. Jaunie apavi spieda manas kājas, jutos neērti, tāpēc man bija tie jānovelk," pauda O'Salivans. "Genlijs man teica, ka nevaru spēlēt zeķēs, bet es arī nevēlējos spēlēt savās kurpēs."

"Tad tomēr nolēmu aizņemties turnīra direktora apavus, lai gan tie bija veci un smakoja. Taču, godīgi sakot, tajos jutos lieliski!" skaidroja britu snūkera spēlētājs.

Nākamajā kārtā O'Salivans cīnīsies ar Metjū Stīvensu no Velsas vai 2000. un 2003.gada pasaules čempionu Marku Viljamsu.

Otrās kārtas uzvarētājs kvalificēsies turnīra ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!