Svētdien Itālijā, Kortīnā d'Ampeco beidzies Eiropas čempionāts bobslejā četriniekiem. Jāņa Miņina pilotētais Latvijas kvartets palika tūdaļ aiz goda pjedestāla – piektais. Žēl, līdz Eiropas čempionāta medaļām pietrūka pavisam maz, pareizāk sakot, godalgu likteni izšķīra kļūdas pirmajā braucienā. Par Eiropas čempioniem kļuva vācieša Andrē Langes pilotētā ekipāža, otrajā vietā krieva Jevgēņija Popova četrinieks, trešajā šveicieša Ivo Rūega komanda. No bronzas medaļām latviešus J.Miņinu / D.Dreiškenu / A.Podnieku / R.Rozīti šķīra vien 0,05 sekundes, no ceturtās vietas – 0,02.
Pietrūka stabilitātes

Ko padarīsi, bet Miņinam šoreiz neizdevās vienlīdz stabili veikt abus braucienus. Izloze mūsējiem bija labvēlīga, jo pirmajā braucienā jāstartē trešajiem, kad ledus vēl svaigs. Tomēr liktenīgas izrādījās kļūdas trases augšdaļā, pirmajā labirintā. Izlases galvenais treneris Sandis Prūsis jau vakar atzina, ka labirints tomēr jāizbrauc precīzāk, bet arī šodien Miņinam tas īsti neizdevās. Protams, kļūdījās arī konkurenti, jo četriniekiem perfekti izbraukt sarežģīto Kortīnas trasi gandrīz nav iespējams. Vislabāk to izdarīja Miņina vienaudzis amerikānis Stīvens Holkombs. Vakar viņam pirmā uzvara karjerā Pasaules kausa izcīņas posmā divniekos, šodien četriniekos.

Saprotams, ka amerikāņi un kanādieši netiek vērtēti Eiropas čempionātā, tādēļ šoreiz maza bēda par Holkombu un Ludēru. Otrais brauciens Miņinam jau izdevās daudz labāk , tomēr līdz medaļām Eiropas čempionātā neizdevās aizsniegties.

Sporta līdzjutēji vienmēr ir ļoti kategoriski - pēc otrās un trešās vietas aizvadītajos posmos Ziemeļamerikā tie gaidīja medaļu arī Kortīnā. Tomēr sportā ne viss ir paredzams un tieši tādēļ tas ir tik aizraujošs. Latvijas bobslejisti četrinieku tehnika ir labā līmenī, to parādīja ātrums trasē, taču šoreiz ne viss izdevās tieši braukšanā. Pat mūsu izlases līderis patiesībā ir vēl bobsleja juniora vecumā, tāpēc cerēt uz pastāvīgu stabilitāti vēl nevaram.

Jaunais pilots Mihails Arhipovs pēc pirmā brauciena izpelnījās Sanda Prūša uzslavu, jo tika nobraukts bez lielām kļūdām (Arhipovs pirmo reizi startēja ar Prūša četrinieku). Toties otrais brauciens Arhipovam bija tīrā katastrofa, ko apstiprināja S.Prūsis :"…sliktāk vairs nevarēja".

Pasaules kausa izcīņas posmā pirmajā trijniekā šoreiz S.Holkombs (ASV), A.Lange (Vācija) un P.Ludērs (Kanāda), J.Miņins šajā vērtējumā septītais, M.Arhipovs – 18. Eiropas čempionātā pie medaļām tika A.Lange, J.Popovs un I.Rūegs.

Pēc nedēļas Iglsā

Piektais Pasaules kausa izcīņas posms notiks jau pēc nedēļa Īglsas trasē Austrijā. Tā ir ideāla trase, lai jau treniņos kārtīgi notestētu jaunos "Singer" divnieka bobus . J.Miņins tieši Īglsā pirmo reizi stāvējis uz goda pjedestāla Pasaules kausa izcīņā, tāpēc arī šoreiz gaidīsim labus rezultātus. Īglsā liela nozīme ir starta ieskrējienam un šajā rādītājā mūsējie pamazām tuvojas pasaules elitei un jau Kortīnā bija labāko sešiniekā.

Tiešraides no Īglsas varēsit skatīties Latvijas TV 7.kanālā 20. un 21.janvārī pulksten 14.00 un 16.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!