Par profesionālā spēlētāja karjeras beigšanu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešdien oficiāli paziņoja Alens Aiversons, kurš desmit reizes ir spēlējis NBA "All Star' mačos un 2001.gadā palīdzēja Filadelfijas "76ers" tikt līdz NBA finālam.

Oficiālu Aiversona paziņojumu savā mājaslapā izplatīja Stīvens Smits, kurš bija viņa tuvākais žurnālists basketbolista karjeras zvaigžņu brīžos.

"Vēlos oficiāli paziņot par plāniem aiziet no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA). Es vienmēr domāju, ka aiziešu tāpēc, ka nespēšu vairs palīdzēt komandai tā, kā es to vēlos un spēju. Taču tas nav aiziešanas iemesls," teikts Aiversona paziņojumā. "Es joprojām mīlu šo spēli, vēlos spēlēt un "degvielas bāka vēl ir pilna". Joprojām jūtu, ka spēju vēl spēlēt visaugstākajā līmenī."

Šajā sezonā Aiversons pievienojās Memfisas "Grizzlies", taču nospēlēja tikai trīs spēles, jo nebija apmierināts ar savu rezervista lomu. Abas puses vienojās par līguma laušanu, par Aiversonu interesi izrādīja tikai Ņujorkas "Knicks", taču ar šo klubu kādreizējai NBA zvaigznei neizdevās vienoties.

"Viņš ieies NBA vēsturē, kā izcilākais "mazais" aizsargs," uzskata viens no labākajiem NBA treneriem Džordžs Karls, kura vadībā Aiversons spēlēja Denveras "Nuggets".

Četras sezonas Aiversons bija NBA rezultatīvākais spēlētājs un ir piektais rezultatīvākais NBA vēsturē vidēji spēlē gūto punktu ziņā (27,1 punkts vidēji spēlē). Tomēr izcilāko sniegumu allaž Aiversons spēja demonstrēt "play off" spēlēs, kurās vidēji guva 29,7 punktus – vairāk ir spējis tikai leģendārais Maikls Džordans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!