Foto: F64

Artūram Ausējam iemetot 28 punktus, Latvijas komanda "Liepāja"/"Triobet" trešdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā viesos ar 75:98 (17:16, 17:29, 20:30, 21:23) pārliecinoši piekāpās Lietuvas vienībai Ķēdaiņu "Ņevežis".

Liepājnieku sastāvā 28 punktus iemeta Ausējs, kamēr 11 punktus pievienoja Malkolms Grifins. Savukārt desmit punkti Dāvim Rozītim.

Abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu pirmo ceturtdaļu, bet otrā ceturkšņa sākumā liepājnieki atradās vadībā ar 22:19. Tomēr pēc tam "Ņevežis" veica 14 punktu izrāvienu un lauza cīņas gaitu. Pirmo puslaiku mājinieki noslēdza ar 11 punktu starpību (45:34). Otrā puslaikā "Liepāja"/"Triobet" komandai piederēja vēl lielāks pārsvars, kas maču ļāva noslēgt ar diezgan vieglu uzvaru.

"Ņevežis" komanda pirmajās trijās BBL spēlēs cieta divus zaudējumus, bet kopš tā laika nākamajās astoņās cīņās gūti septiņi panākumi, vienīgo reizi ar 77:68 piekāpjoties citai Latvijas vienībai "Barons kvartāls".

Abu komandu pirmā apļa mačā "Nevežis" Liepājā sagrāva pretiniekus ar 94:65.

Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" šosezon neveiksmīgu sniegumu rāda gan BBL turnīrā, gan "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL). Vienība iepriekšējā LBL spēlē nedēļas nogalē ar 52:79 kapitulēja "Jēkabpilij", bet BBL ietvaros tai ir jau četri zaudējumi pēc kārtas.

Pēc šī mača liepājniekiem BBL regulārajā sezonā atlikusi vairs tikai viena cīņa.

Šīs abas komandas sacenšas A apakšgrupā, kurā viens mačs tika aizvadīts jau otrdien un noslēdzās negaidīti – savu pirmo uzvaru guva sacensību pastarīte Atirau "Barsi" no Kazahstānas, kas viesos ar 96:92 apspēlēja "Port of Parnu" vienību.

Līgas kopvērtējumā A apakšgrupā līdere ar deviņām uzvarām 11 spēlēs ir "Barons kvartāls" komanda, kas vairs zemāk nevar atkrist. Ar astoņām uzvarām 11 mačos seko Igaunijas komanda Raplas "Avis" un "Nevežis". Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" kontā ir pieci panākumi 11 mačos, ar četrām uzvarām 11 spēlēs seko "Liepāja"/"Triobet", sestā ar trim panākumiem regulāro sezonu jau noslēgusi ir "Port of Parnu" komanda no Igaunijas, bet "Barsi" klubs deviņās spēlēs guvis vienu panākumu.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar desmit uzvarām 11 mačos ir Pasvāles "Pieno žvaigždes" komanda, kurai ar astoņiem panākumiem desmit cīņās seko Latvijas čempione "Valmiera"/ORDO un šīs komandas pēc nedēļas aizvadīs izšķirošu dueli par pirmo vietu. "Jēkabpils" basketbolisti 11 mačos tikuši pie septiņām uzvarām, ceturtā ar pieciem panākumiem 11 cīņās ir "Ogre"/"Kumho Tyre", TTU basketbolisti no Igaunijas izcīnījuši četras uzvaras desmit spēlēs, bet Rakveres "Tarvas"/"Palmse Metall" vienība guvusi trīs uzvaras. Savukārt Mogiļevas "Borisfen" basketbolisti no Baltkrievijas zaudējuši visos desmit aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kas ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startē Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā – arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!