Foto: F64
Latvijas basketbola izlases kapteiņa Jāņa Blūma pārstāvētā Grieķijas čempionvienība Atēnu "Panathinaikos" sestdien piedzīvoja savu pirmo zaudējumu šīs sezonas vietējā čempionāta spēlēs, izbraukumā ar 75:81 (18:22, 22:20, 17:22, 18:17) piekāpjoties otram valsts grandam un vicečempioniem Pireju "Olympiacos".

Blūms šoreiz laukumā pavadīja vien septiņas minūtes un 26 sekundes, kas bija otrais mazākais spēles laiks komandā. Viņš palika bez punktiem, kļūdoties vienīgajā tālmetiena mēģinājumā, veica vienu rezultatīvu piespēli un izpelnījās vienu piezīmi.

Vasilis Spanulis uzvarētāju labā guva 20 punktus, bet "Panathinaikos" rindās ar 18 punktiem izcēlās amerikānis Eidžejs Sloters.

Sezonu "Panathinaikos" komanda bija sākusi ar deviņām uzvarām un līdz šim bija vienīgā, kas turnīrā cīnījās bez zaudējumiem. "Olympiacos" ar desmit panākumiem 11 spēlēs to tagad atvirzījusi uz kopvērtējuma otro vietu.

Kā zināms, līgums ar 32 gadus veco Blūmu 2.oktobrī tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet novembrī tas tika pagarināts līdz sezonas beigām.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī jaunajā sezonā Atēnu vienība spēlē ULEB Eirolīgā, kur šajā pavasarī apstājās ceturtdaļfinālā.

Savā pastāvēšanas vēsturē "Panathinaikos" par Grieķijas čempioniem kļuvuši 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!