Foto: F64

Latviešu basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā Atēnu "Panathinaikos" otrdien sasniedza Grieķijas čempionāta izslēgšanas spēļu pusfinālu.

Ceturtdaļfināla izšķirošajā - trešajā - spēlē "Panathinaikos" savā laukumā ar 100:70 (24:15, 27:16, 21:14, 28:25) sagrāva Rodas "Kolossos" vienību, sērijā līdz diviem panākumiem tādējādi izcīnot uzvaru ar 2-1.

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 40 sekundes, gūstot astoņus punktus.

Latvietis realizēja vienīgo divpunktu metienu un divus no pieciem tālmetieniem. Tāpat viņa rēķinā divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un divas personiskās piezīmes.

Izslēgšanas spēļu pusfinālā "Panathinaikos" tiksies ar Saloniku PAOK vai Retimnas "Aegean" vienību, kur sērijā šobrīd ir neizšķirts 1-1.

Kā zināms, ar 23 uzvarām 26 cīņās Atēnu klubs sezonu noslēdza otrajā vietā čempionāta kopvērtējumā, par divu uzvaru tiesu atpaliekot no Pireju "Olympiacos".

Šī mēneša sākumā "Panathinaikos" pārtrauca sadarbību ar galveno treneri Dusko Ivanoviču.

Līgums ar 33 gadus veco Blūmu pērn oktobra sākumā tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet novembrī tas tika pagarināts līdz sezonas beigām.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī šajā sezonā Atēnu vienība spēlēja ULEB Eirolīgā, kur apstājās ceturtdaļfinālā.

Savas pastāvēšanas vēsturē "Panathinaikos" par Grieķijas čempioni kļuvusi 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!