Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta pamatturnīra četras labākās komandas par galveno balvu cīnīsies 6. un 7.aprīlī Cēsīs, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Abu valstu apvienotais čempionāts basketbolā sievietēm šogad tiek rīkots pirmo reizi.

Iesākumā 6.aprīlī pusfinālā plkst.16 pamatturnīra uzvarētājas un Latvijas čempiones "Cēsis" spēkosies ar ceturtās vietas ieguvējām RTU/"Merks" no Latvijas, bet plkst.18.15 sāksies spēle starp otrajā vietā finišējušo Latvijas komandu "TTT Rīga" un Igaunijas čempionēm Tallinas "Eclex", kas pamatturnīru noslēdza trešajā pozīcijā.

Dienu vēlāk plkst.13.30 sāksies cīņa par trešo vietu, bet plkst.16 - finālspēle.

Tāpat pēc Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta četru komandu finālturnīra abās valstīs notiks nacionālo čempionātu finālspēles. Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) pusfināla sērijās līdz divām uzvarām spēlēs "Cēsis" pret "Liepājas papīrs", kā arī "TTT Rīga" pret RTU/"Merks".

Šie mači notiks 10., 13. un, nepieciešamības gadījumā, 15.aprīlī.

LSBL finālsērija līdz trim uzvarām notiks no 18. līdz 30.aprīlim, bet cīņa par trešo vietu līdz divām uzvarām - no 20. līdz 26.aprīlim.

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!