Foto: LETA

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlases iekļūšana Eiropas čempionāta labāko sešu komandu pulkā ir ļoti labs rezultāts, uzskata valstsvienības galvenais treneris Ainārs Čukste.

Kā ziņots, Latvijas izlase Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta pusfināla spēlē par 5.-8.vietu sestdien ar rezultātu 63:57 pagarinājumā pieveica vienaudzes no Beļģijas. Mačā par piekto vietu latvietes svētdien tiksies ar mājiniecēm ungārietēm, komandai cenšoties atkārtot visu laiku labāko rezultātu Eiropas čempionātā, kas pirmoreiz tika sasniegts 2001.gadā.

"Par kvalitāti spēlē ar Beļģiju nevienu neslavēšu, bet par rezultātu gan uzslavu pelnījusi visa komanda. Pamatlaika izskaņā gandrīz izlaidām no rokām uzvaru, toties pagarinājumā saņēmāmies," Čukstes teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"Tiesneši šoreiz ļāva spēlēt diezgan netīri, un beļģietēm tas bija izdevīgi. Gandrīz visu spēli bijām vadībā, taču ceturtās ceturtdaļas beigās pie 48:39 apstājāmies un ļāvām pretiniecēm izrauties priekšā (48:50). Labi, ka septiņas sekundes pirms beigām Sabīne Lipe iemeta abus soda metienus, panākdama pagarinājumu," cīņas gaitu komentēja treneris. "Vispār spēlē viņai soda metienu precizitāte bija trīs no astoņiem, bet, kad visvairāk vajadzēja, saņēmās un trāpīja. Papildus minūtēs mūsu meitenes bija mazliet aukstasinīgākas un precīzākas."

"Esam Eiropas labāko sešniekā, un tas ir ļoti labs rezultāts," izcēla Čukste. "Pēdējā dienā cīnīsimies ar mājiniecēm ungārietēm. Pārbaudes mačā pirms čempionāta viņām zaudējām galotnē, bet tagad būs iespēja revanšēties."

Čukste Latvijas U-16 izlasi vada ceturto reizi. 2001.gadā viņa vadībā tika izcīnīta piektā vieta Eiropā, bet pērn - septītā. Vēl reizi Latvijas kadetes Eiropas labāko desmitniekā iekļuva 2007.gadā, kad Valmierā notikušajā turnīrā izcīnīja septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!