Foto: F64

Latvieši Rolands Freimanis un Armands Šķēle sestdien kopā guva 28 punktus VTB Vienotās basketbola līgas spēlē, tomēr viņu pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev" savā laukumā ar 69:84 (21:22, 16:19, 15:25, 17:18) zaudēja spēcīgajam Krievijas klubam Kazaņas "Unics".

Vēl pēc puslaika "Kalev" zaudēja vien ar četru punktu pārsvaru, tomēr otrajā daļā Kazaņas komanda, kas sezonas pirmajā daļā spēlēja ULEB Eirolīgas turnīrā, bija ievērojami pārāka.

Par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām kārtējo reizi kļuva Freimanis, bet desmit no tiem viņš iemeta noslēdzošajā ceturtdaļā, kad cīņas uzvarētājs principā jau bija noskaidrots.

Freimanis šoreiz laukumā pavadīja 36 minūtes un 58 sekundes, realizējot astoņus no 13 divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus, bet netrāpīja nevienu no trim tālmetieniem.

Tāpat Freimanis, kurš pretendē uz turnīra decembra vērtīgākā spēlētāja titulu, izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus un arī pats nopelnīja trīs piezīmes. Maču latvietis noslēdza ar 22 efektivitātes koeficienta punktiem, kas arī bija labākais veikums komandā.

Pēdējās četrās turnīra spēlēs Freimanis vidēji guvis 24,5 punktus, bet kopā šosezon sametis vidēji 18,8 punktus, kas dod trešā rezultatīvākā spēlētāja godu līgā.

Savukārt Šķēle laukumā pavadītās 21 minūtes un desmit sekunžu laikā guva deviņus punktus, raidot grozā divus no četriem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Viņa kontā bija arī piecas atlēkušās bumbas un četras kļūdas, kas deva septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētāju sastāvā ar 24 gūtiem punktiem rezultatīvākais bija amerikānis Kīts Lengfords.

Kopvērtējumā "Unics" ar deviņām uzvarām 13 spēlēs ieņem ceturto vietu, atpaliekot no Maskavas CSKA, Maskavas apgabala "Himki" un latviešu Ainara Bagatska un Artūra Štālberga vadītās Krievijas komandas "Ņižņij Novgorod".

Tikmēr "Kalev" ar piecām uzvarām 14 spēlēs atkritusi uz 11.vietu, bet 12.pozīcijā ar tādu pat uzvaru un zaudējumu attiecību seko Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas. Iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties Lietuvas vienības un Polijas komanda Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!