Foto: DELFI

Pēdējo divu gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien guva deviņus punktus FIBA Eirolīgas spēlē, bet Krievijas komanda Kurskas "Dinamo", ko trenē latvietis Gundars Vētra ar rezultātu 69:61 (20:18, 21:16, 14:15, 14:12) izbraukumā uzvarēja vienu no spēcīgākajiem Francijas klubiem Monpeljē "Lattes".

Latviete laukumā pavadīja 28 minūtes un 23 sekundes, raidot grozā trīs no pieciem izpildītajiem tālmetieniem, bet precīzs nebija neviens no četriem viņas divpunktu raidījumiem.

Tāpat Jēkabsone-Žogota nopelnīja divas piezīmes, bet laikā, kamēr latviete atradās laukumā, "Dinamo" komanda iemeta par 11 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs sastāvā.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija amerikāniete Nemkadi Ogvumike, bet 12 punktus un desmit bumbas zem groziem pievienoja Irina Osipova.

Ar astoņām uzvarām desmit mačos "Dinamo" komanda A apakšgrupas kopvērtējumā ir otrajā vietā, atpaliekot vien no citas Krievijas vienības Jekaterinburgas UGMK, kas guvusi deviņus panākumus.

Kā zināms, pērnajā novembrī Jēkabsone-Žogota otro gadu pēc kārtas tika nosaukta par Latvijas labāko basketbolisti, balvu iegūstot ļoti pārliecinoši. Viņa pērn kā pirmā no Latvijas uzvarēja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātā, kā arī virs galvas cēla Krievijas čempiontitulu.

Jēkabsone-Žogota šosezon ir vienīgā no latvietēm, kas spēlē FIBA Eirolīgā.

Šīs sezonas FIBA Eirolīgā piedalās 15 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās - A apakšgrupā cīnās septiņas vienības, kamēr B apakšgrupā spēlē astoņas. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Savukārt finālčetrinieka sacensības plānotas no 10. līdz 12.aprīlim.

Pagājušajā sezonā kopā ar citu Krievijas komandu Jekaterinburgas UGMK Jēkabsone-Žogota šajā turnīrā izcīnīja trešo vietu, bet 2013.gadā tajā uzvarēja, latvietei iegūstot savu otro FIBA Eirolīgas titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!