Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otro zaudējumu četrās aizvadītajās FIBA Eirolīgas turnīra basketbolā A apakšgrupas spēlēs ceturtdien piedzīvoja latvietes Ievas Kubliņas pārstāvētā Francijas čempionvienība "Bourges Basket".

Ceturtdienas spēlē "Bourges Basket" izbraukumā ar rezultātu 67:71 (18:21, 22:13, 15:13, 12:24) zaudēja Polijas komandai Gdiņas "Lotos".

Kubliņa laukumā pavadīja 18 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot trīs no pieciem divpunktu metieniem. Tāpat latvietes kontā piecas atlēkušās bumbas un viena pārtverta piespēle.

Pēc šī mačā A grupas kopvērtējumā "Bourges Basket" ar divām uzvarām četrās aizvadītajās spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Lotos" ar vienu panākumu četros mačos atrodas piektajā vietā.

Bez zaudējumiem šajā grupā turpina cīnīties Spānijas vienība Valensijas "Ros Casares" un Turcijas klubs Stambulas "Galatasaray". Tikmēr latvietes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK ar trijām uzvarām četrās spēlēs atrodas otrajā vietā, bet Lietuvas komanda Kauņas "Vici-Aistes", kuru pārstāv cita Latvijas izlases spēlētāja Aija Putniņa, ar četriem zaudējumiem četrās cīņās atrodas pēdējā, astotajā pozīcijā.

Kā ziņots, no citām latvietēm turnīra B apakšgrupā cīnās Elīnas Babkinas un Zanes Tamanes pārstāvētā Turcijas spēcīgākā vienība Stambulas "Fenerbahce", kuru šajā sezonā vada bijušais Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks, kā arī Aijas Brumermanes pārstāvētā Itālijas čempionvienība Skio "Famila Wuber".

Šosezon FIBA Eirolīgas turnīrā spēlē 23 komandas, kas izkārtotas trijās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas 15 labākās vienības, tostarp arī finālastoņnieka jeb "Final 8" turnīra saimnieces, iekļūs izslēgšanas spēlēs.

FIBA Eirolīgas "Final 8" turnīra mājvieta tiks noteikta sezonas gaitā.

Izslēgšanas spēlēs 14 komandas, ņemot vērā pirmajā posmā sasniegto bilanci, tiks sadalītas septiņos astotdaļfināla pāros, kas sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Pēc tam astotdaļfināla sēriju uzvarētājas un "Final 8" turnīra rīkotājas no 2012.gada 28.marta līdz 1.aprīlim četru dienu turnīrā izspēlēs ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālmačus, noskaidrojot jaunās FIBA Eirolīgas čempiones.

Jau vēstīts, ka FIBA Eirolīgas turnīrā šosezon nepiedalās iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas turnīrā startēja četras sezonas pēc kārtas, bet ne reizi nespēja pārvarēt apakšgrupu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!