Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Tikai dažiem "VEF Rīga" spēlētājiem ir raksturs, bet vairāki vienkārši spēlē basketbolu, pēc zaudējuma Eiropas kausa izcīņas turnīra G apakšgrupas otrās kārtas mačā pret Čehijas čempionvienību Nimburkas CEZ izteicās Latvijas basketbola kluba galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Foto galerija

Kā ziņots, otrdien aizvadītajā spēlē "VEF Rīga" zaudēja savā laukumā ar rezultātu 75:85 (20:14, 12:24, 25:25, 18:22).

"Šī bija komanda, ko savās mājās varējām apspēlēt, ko arī parādīja pirmā ceturtdaļa, kad bijām ātrāki un svaigāki, tomēr kļūdījāmies pat vienkāršās situācijās, un ar tādu sniegumu uzvarēt ir sarežģīti. Mums tikai dažiem spēlētājiem ir raksturs kā Kristapam Janičenokam, bet vairāki vienkārši spēlē basketbolu," pēc mača atzina Kurtinaitis.

"Šis mums bija smags zaudējums, jo ļoti nopietni gatavojāmies, tomēr pretinieks spēlēja labāk," izteicās "VEF Rīga" komanda centra spēlētājs Artjoms Parahovskis.

Runājot par Kurtinaiša izteikumiem par raksturu, Parahovskis uzsvēra, ka visi spēlētāji cīnījās. "Varbūt vienkārši tik atklāti nerādījām emocijas, ka vēlamies uzvarēt, tomēr, manuprāt, svarīgākais zaudējuma iemesls bija zaudētā cīņa zem groziem un pieļautās kļūdas."

"Šī mums bija ļoti svarīga spēle, jo nevarējām atļauties Eiropas kausa turnīru sākt ar diviem zaudējumiem pēc kārtas. Cerams, ka mūsu uzvaras turpināsies," pēc spēles pastāstīja CEZ komandas angļu aizsargs Maiks Lenzlijs.

"Neiesākām spēli labi, īpaši aizsardzībā, bet "VEF Rīga" sāka agresīvi," atzina CEZ vienības galvenais treneris Ronens Ginzburgs. "Pēdējā mačā Adrijas līgā bijām zaudējuši ar vienu punktu, tāpēc bija nepieciešams laiks, kamēr spēlētāji atgūst pārliecību. Lēnām iespēlējāmies un tikām galā ar pretinieku zonas aizsardzību un spēle aizgāja. Izcīnījām svarīgu uzvaru."

Runājot par serbu basketbolistu Vladimiru Štimacu, kurš tikai pagājušās nedēļas sākumā tika atlaists no Latvijas basketbola kluba "Ventspils", Ginzburgs izteicās, ka Štimacs runājis ar otro treneri un viņam varbūt pateica kādus sīkums par "VEF Rīga" spēli, tomēr galvenā gatavošanās mačam bija no video materiāliem.

Turnīra pirmās kārtas spēlēs rīdzinieki izbraukumā ar 78:91 zaudēja "Hapoel Migdal" komandai, bet "Cajasol" izbraukumā ar rezultātu 93:77 pārliecinoši pieveica CEZ basketbolistus.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Pēc tam katras grupas divas labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!