Foto: F64

Latvijas izlases basketboliste Sabīne Niedola, aizvadot pirmo spēli šosezon, svētdien ar "double-double" palīdzēja savas dzimtās Liepājas pilsētas komandai "Vega 1"/"Liepāja".

Aizvadītajā "Nordea" Basketbola līgas (NBL) sievietēm otrā posma spēlē liepājnieces ar rezultātu 108:49 (33:14, 24:9, 31:13, 20:13) savā laukumā pārspēja Igaunijas vienību Raplas "AmEst".

Uzvarētājam pa 23 punktiem guva Kristīna Cirša un poliete Katažina Suknarovska.

Savukārt Niedola laukumā pavadīja 27 minūtes, kuru laikā guva desmit punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un izpildīja piecas rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, Niedola pagājušā gada maijā Latvijas izlases pārbaudes spēlē guva krustenisko saišu traumu.

Pagājušo sezonu Niedola aizvadīja Spānijas augstākās līgas vienībā "Cadi ICG Software".

NBL otrā posma turnīrā par 7.-13.vietu pašlaik līderpozīcijā ar divām uzvarām divos mačos ir Latvijas vienība "Latvijas Universitāte", bet pa vienam panākumam vienīgajos mačos izcīnījušas "Vega 1"/"Liepāja" un Latvijas U-16 izlase.

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta pamatturnīrā piedalās astoņas komandas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Vienības sākotnēji izspēlēja vienu apli, bet turpinājumā tās sadalījās divās grupās (1.-6. un 7.-13.vietas ieguvējas).

Otrajā posmā katrā grupā tiks izspēlēti divi apļi (punkti tiek skaitīti no jauna). Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt "Nordea" Basketbola līgas čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs. Pēc tam Latvijas četras labākās komandas izslēgšanas turnīrā sadalīs valsts čempionāta medaļas.

Pērnajā sezonā "Cēsis" uzvarēja pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja trešo Latvijas čempionu titulu un otro pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!