Foto: F64

Latvijas izlases basketboliste Sabīne Niedola pēc smagās ceļgala krustenisko saišu traumas izārstēšanas spēlēt atsāks savas dzimtās Liepājas pilsētas komandā, trešdien paziņots preses konferencē.

Kā vēsta portāls "liepajniekiem.lv", nākamajā sezonā Liepājas dāmu basketbola komandas nosaukums vairs nebūs "Liepājas papīrs". Tā sauksies kādas citas, Liepājā labi zināmas, firmas vārdā, kuras vadītāji šobrīd atrodas ārpus Latvijas, tādēļ abas puses vienojušās, ka pretēji iepriekš plānotajam, jaunais nosaukums vēl tiks paturēts noslēpumā līdz nākamajai nedēļai.

Liepājas sieviešu komandas galvenais treneris Armands Misus preses konferencē atklājis, ka pēc pērn izcīnītās trešās vietas Latvijas Sieviešu basketbola līgā (LSBL) sportistēm radušās pārāk lielas ilūzijas un vienību esot atstājušas daudzas basketbolistes.

Tomēr komandā vismaz kādu laiku spēlēs Niedola, kura maijā Latvijas izlases pārbaudes spēlē guva smagu traumu. Viņa laukumā varētu atgriezties novembra sākumā.

Pagājušo sezonu Niedola aizvadīja Spānijas augstākās līgas vienībā "Cadi ICG Software".

Tāpat arī šosezon Liepājas komandu pastiprinās leģionāres. Viena no tām ir Baltkrievijas saspēles vadītāja Janīna Ņikitina, bet otrs papildinājums gaidāms centra spēlētāja postenī, uz kuru šobrīd pretendē Kongo basketboliste, kuras spēlēšana šeit ir atkarīga no vīzu kārtošanas formalitātēm. "Ja tā būs ierobežotā, kas basketbolistei ļauj spēlēt tikai Latvijas teritorijā, būs jāmeklē cits variants," skaidrojis Liepājas basketbola kluba direktors Arturs Košeļevs.

Pagājušajā sezonā "Liepājas Papīra" basketbolistes tika pie LSBL bronzas godalgām, medaļnieku vidū iekļūstot septīto reizi vēsturē un pirmoreiz kopš 2009.gada. Komanda gaidāmajā sezonā atkal spēlēs arī apvienotajā Latvijas un Igaunijas čempionātā.

"Pagājušajā sezonā Igaunijas un Latvijas čempionātā palikām vienas uzvaras attālumā no finālčetrinieka turnīra. Latvijā bija trešā vieta. Neiesim uzreiz uz pirmo vietu, bet kāpsim lēnām," par pakāpenisku mērķu sasniegšanu domā Misus.

Pirmo spēli jaunajā sezonā Liepājas basketbolistes aizvadīs 13.oktobrī, kad sacentīsies ar "Tallunas Universitātes" spēlētājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!