Foto: F64

Latviešu basketboliste Aija Putniņa sestdien guva 20 punktus Itālijas A sērijas čempionāta spēlē, kurā viņas pārstāvētā San Martino di Lupari "Fila" komanda savā laukumā ar 92:67 (27:20, 21:19, 23:12, 21:16) pieveica Battipaglijas "Techmania".

Latviete šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes, realizējot septiņus no deviņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un visus sešus soda metienus, taču raidīja grozam secen vienīgo trīspunktnieku.

Tāpat Putniņas rēķinā arī četras atlēkušās bumbas un divas piezīmes, kas deva 23 efektivitātes punktus.

Citā mačā sestdien neveiksmi cieta Laumas Reķes pārstāvētā Kaljāri CUS vienība, kas savā laukumā ar 58:62 (13:17, 17:17, 21:12, 7:16) piekāpās Raguzas "Passalacqua" vienībai.

Latvijas basketboliste šajā cīņā laukumā pavadīja 34 minūtes, gūstot 12 punktus. Reķe grozā raidīja trīs no astoņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Tāpat latvietes kontā deviņas atlēkušās bumbas un 12 efektivitātes punkti.

Kā zināms, šīs sezonas pirmo pusi Putniņa aizvadīja Ungārijas komandā Pēčas "Pinkk 424", bet Itālijā atgriezās gadu mijā. Tikmēr Reķe janvārī īstenoja pāreju no Spēcijas "Carispezia" komandas uz Kaljāri klubu CUS, jo "Carispezia" smagās finansiālās situācijas dēļ paziņoja par izstāšanos no Itālijas augstākās līgas turnīra. Tiesa, CUS vēlāk tika sodīts ar tehnisko zaudējumu, jo Reķe savā debijas mačā sastāvam tika pieteikta nesaskaņoti.

"Fila" komanda A sērijas čempionāta kopvērtējumā pašlaik ieņem trešo vietu ar 15 uzvarām 21 spēlē, bet CUS ar septiņiem panākumiem atrodas desmitajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!